SporUnutulmayacak iz bıraktık

Unutulmayacak iz bıraktık

Paylaş
Unutulmayacak iz bıraktık

Mehmet Büyükekşi, bir veda mesajı yayımladı. TFF başkanlığı görevini devrettiği İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibini kutlayan Büyükekşi, “Öyle inanıyorum ki, yaptığımız özverili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak bir iz bıraktı” ifadesini kullandı.

TFF başkanlığı görevini İbrahim Hacıosmanoğlu’na devreden Mehmet Büyükekşi, bir veda mesajı yayımladı. Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek sözlerine başlayan Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı: “Görev yaptığımız 25 aylık süre zarfında ülke futboluna en iyi şekilde hizmet edebilmek amacıyla şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizle yoğun bir mesai harcadık. Türk Futbol ailesinin birbirinden değerli üyeleriyle son derece yakın bir diyalog ve iş birliği ortamı içerisinde, milli takımlarımızı ve kulüplerimizi başarıya taşımak için bu onurlu görevi layığıyla yerine getirmeye gayret ettik. 2024 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımız’la elde ettiğimiz başarılarla ülke olarak tek yürek olduk.

Haberin Devamı

HERKESE TEŞEKKÜRLER

2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi Finallerini ülkemize kazandırdığımız gibi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadık. Öyle inanıyorum ki, yaptığımız bu özverili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak bir iz bıraktı. Görev sürecimiz boyunca Türk futboluna değer katma çabalarımızda desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, değerli Bakanlarımıza, kulüp başkan ve üyelerimize, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerine, Federasyonumuzun kıymetli çalışanlarına ve son olarak Türk Futbol kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum.”

3. LİG EKİPLERİ BAŞKANI BELİRLEDİ

İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla TFF Başkanı olmuştu. Seçim sonucunu belirleyenler, 3. Lig ekipleri oldu. Süper Lig delegelerinin oy kullandığı 1, 2 ve 3. sandıklardan Büyükekşi, 59’a 56 üstün çıktı. TFF 1. Lig ekiplerinin oy verdiği 4. sandıkta da 1 oy farkla Büyükekşi öndeydi. 2. Lig delegelerinin oyunu attığı 5. sandıkta 15-15 eşitlik vardı. Ancak 3. Lig kulüplerinin oyunu kullandığı 6. sandıkta rakibi Büyükekşi’ye 38-21 üstünlük sağlayan Hacıosmanoğlu, olağanüstü seçimli genel kurulu kazanıp 3 yıl için futbolun patronu oldu.

Haberin Devamı

MONTELLA İLE DEVAM

Hacıosmanoğlu’nun, A Milli Takım’ın hocası Montella ile yola devam etmeyi düşündüğü öğrenildi. EURO 2024’te yarı finalin kapısından dönen Ay-Yıldızlılar’da İtalyan teknik adam, kadro tercihleri nedeniyle zaman zaman eleştirilmişti. Hacıosmanoğlu, 2026 Dünya Kupası’na kadar Montella ile devam edecek. Hatırlanacağı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da milli takımda istikrardan yana olduğunu belirtmişti.

20 YILLIK DÖNEM BİTTİ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, TFF’nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetiminde yer almıştı. 29 Mayıs 2004 tarihinde Sivasspor’da başkanlık görevine başlayan Mecnun Otyakmaz’ın 20 yıllık Sivasspor başkanlık serüveni de sona erdi. Sivas’ın yeni başkanı Bahattin Eken oldu. Öte yandan yine Hacıosmanoğlu’nun listesinde olan Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan da görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

GÖZLER KURULLARDA

Hacıosmanoğlu; seçimi kazanmasının ardından, “Yarından tezi yok kurullar istifalarını versinler” ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine gözler; başta Tahkim, Disiplin ve MHK olmak üzere diğer kurullara çevrildi. İlk istifa, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy’dan geldi.

MİLLİLER PLAY-OFF’TA UKRAYNA İLE EŞLEŞTİ

A Milli Kadın Futbol Takımımız, 2025 Avrupa Şampiyonası Play- Off ilk turunda Ukrayna ile eşleşti. Ay-Yıldızlılar, çift maç üzerinden oynanacak turda rakibini elerse ikinci turda Yunanistan-Belçika eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Play-Off ilk tur maçları 23-29 Ekim’de gerçekleştirilecek.