SporViyana'da alabora

Viyana'da alabora

Paylaş
Viyana'da alabora

Trabzonspor, Rapid Wien deplasmanında da rakibine direnemedi. 1-0 ve 2-0’lık skorlarla boyun eğen bordo-mavililer, Avrupa Ligi’ne veda etti. Fırtına, Avrupa’daki yoluna Konferans Ligi play-off elemesinden devam edecek.

Trabzonspor, ilk maçta 1-0 yenildiği Rapid Wien deplasmanında da umduğunu bulamadı. Sahadan mağlup ayrılan bordo-mavililerin Avrupa Ligi defteri kapandı. Trabzonspor, Avrupa Konferans Ligi’nde play-off elemesinden yoluna devam edecek. Maçın ilk yarısında iki takım da etkisiz bir görüntü sergiledi. 16’da Burgstaller’in ceza alanında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Uğurcan Çakır, gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 sona erdi. 63’te Yao’nun kafa vuruşu Uğurcan’da kaldı. 77’de Avusturya temsilcisi, hızlı gelişen hücumda Seidl’le golü buldu. 81’de Enis Destan’ın kafa vuruşu az farkla auta gitti. 83’te Seidl’in gollük şutunu Uğurcan, kurtardı. 85’te Malheiro, direkt kırmızı kart gördü. Trabzonspor, 10 kişi kaldı. 86’da oyuna giren Lang, 87. dakikada farkı 2’ye çıkaran golü attı. Karşılaşma Rapid Wien’in 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İLK DEVREDE HÜSRAN

Trabzonspor’un Rapid Wien deplasmanındaki ilk yarı performansı ‘Yok artık’ dedirtti. Gol ve goller atmak zorunda olan bordo-mavililer, 0 isabetli şut ve 1 isabetli ortayla ilk 45 dakikayı tamamladı. Trabzonspor, rakip ceza sahasında ise 4 defa topla buluşabildi. Verilere göre; ilk yarıda Trabzonspor’dan gol beklentisi ise 0.01 olarak belirlendi.

GOLSÜZLÜK SERİSİ

Fırtına’nın bu sezon oynadığı maçların ilk devresindeki golsüzlük sıkıntısı göze çarptı. Bu sezon 5 resmi maça çıkan bordo-mavililer, ilk yarılarda sadece 1 gol atarken diğer 4 karşılaşmanın ilk devresi 0-0 bitti.

TELEFONUMU SERVİS ETTİLER

Abdullah Avcı, maçın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. “Telefon numaram sosyal medyada servis edilmiş” diyen Avcı, “ Organize bir kötülük. İyi değiliz ama benim ailem ve çocuklarım var. Vazgeçmeden bu takımın iyi olacağını da biliyorum. Rica ediyorum, telefonumu rahat bıraksınlar. Empati yapıp benim yerime kendinizi koyarsanız, bunu daha iyi anlarsınız” ifadesini kullandı. Trabzonspor’un hocası, maçla ilgili “Oyunun bütünlüğünde rakibin üstünlüğü vardı. Uğurcan bizi ayakta tuttu. Forvet transferine ihtiyacımız var. Yakın zamanda alınacak. Trabzonspor inatçıdır, vazgeçmez. Düştü gibi gösteriyorlar öyle değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVCI İSTİFA

Viyana’da tribünde bordo-mavili taraftarlar, “Av sezonu bitmiştir. Abdullah Avcı istifa” pankartı açtı.

UĞURCAN FARKI ÖNLEDİ

Trabzonspor’da bu sezon şu ana dek ayakta kalan tek isim kaleci Uğurcan Çakır. Rapid Wien deplasmanında da takımını farklı yenilgiden kurtaran Çakır, bu sezon 5 resmi maçta kalesine gelen 34 şutun 31’inde gole izin vermedi.

OZAN TUFAN’DA YİNE IŞIK YOK

Teknik direktör Abdullah Avcı, Rapid Wien deplasmanında Ozan Tufan’a ilk maçta olduğu gibi 10 numara bölgesinde şans verdi. Deneyimli futbolcu, etkisiz bir performans sergiledi. Avcı, Ozan’ı 60. dakikada kenara alıp Nwakaeme’yi oyuna soktu. Yeni transfer Ozan’ın bir türlü istenilen seviyeye ulaşmaması taraftarların tepkisini çekti.

AVUSTURYA BORDO-MAVİ

Avusturya’da ve çevre ülkelerde yaşayan Trabzonsporlu taraftarlar, Viyana’ya akın etti. Takımlarını yalnız bırakmayan bordo-mavililer, maç öncesi stat dışında tezahüratlar yaparken ilginç bir olay yaşandı. Avusturyalı 1 polis, Trabzonsporlu taraftarlara üçlü çektirdi.

Haberin Devamı

SAVİC’İN YERİNE MENDY

Sakatlığı nedeniyle Avusturya’ya götürülmeyen Stefan Savic’in yerine Mendy, stoperde görev aldı. Fransız futbolcu, Denswil ile birlikte savunma ikilisini oluşturdu. Savunmanın sağında ise Malheiro ve solunda Eren Elmalı, görev yaptı.

MALHEİRO KIZARDI

Trabzonspor’un yeni transferlerinden Pedro Malheiro, kırmızı kartla oyundan atıldı. 85. dakikada gole giden rakibini düşüren Malheiro, direkt kırmızı kart gördü. Portekizli futbolcu, bir sonraki Avrupa maçında forma giyemeyecek.

TRABZON’A ST. GALLEN BEŞİKTAŞ’A LUGANO

Geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Avrupa Ligi play-off turundan serüvenine başlayacak. Kartal, Partizan’ı eleyen Lugano ile eşleşti. İlk maç 22 Ağustos’ta oynacak. İsviçre ekibi geçen sezon Beşiktaş’la aynı grupta yer almıştı. Lugano bu sezonda Fenerbahçe’ye Şampiyonlar Ligi 2. turunda kaybetmişti. Avrupa’da yolunda Konferans Ligi play-off turundan devam edecek olan Trabzonspor da İsviçre’den Saint Gallen ile eşleşti. İlk maç 22 Ağustos’ta oynanacak. Rövanş ise 29 Ağustos’ta yapılacak.

Haberin Devamı