SporYabancı sayısı 14'e çıkıyor

Yabancı sayısı 14'e çıkıyor

Paylaş
Yabancı sayısı 14'e çıkıyor

TFF’nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ilk iş olarak yabancı oyuncu sayısını 12’den 14’e çıkarıyor. Devrim niteliğindeki diğer değişimler de sırada.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezonun başlamasına çok az süre kala önemli değişiklikler yapmak için düğmeye bastı. Başkan Hacıosmanoğlu’nun ilk icraatı yabancı kontenjanının artırılması olacak. Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi yönetiminin 12’ye düşürdüğü yabancı sayısını 14’e çıkarmak için oylama yapılacak.

Haberin Devamı

KULÜPLER İSTİYOR

Başkan Hacıosmanoğlu’nun, “Bazı kulüplerin yabancı sayısı çok. Sözleşme feshetmek kulüplere aşırı yük bindiriyor. Bu nedenle biz 12 olan yabancı sayısını 14 yaparak kulüplerin elini rahatlatmak istiyoruz. Bu konuda kulüplerin de bizimle aynı fikirde olduğunu biliyoruz” dediği öğrenildi. Yabancı oyuncular için yaş ve milli olma kriterleri getirilecek.

YABANCIDA VAR YOK OLUYOR

Yeni federasyonda hakemlerin ücretlerinde ciddi bir iyileştirme düşünülürken VAR hakemi olarak yabancılar ile yollar ayrılacak.

DEPLASMAN YASAĞI BİTECEK

Yeni TFF, dört büyükler arasında uygulanan deplasman yasağının kaldırılması için çalışmalar da yapacak. Böylece kulüpler arasındaki husumetin de bitirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

MONTELLA İLE DEVAM KAZANCI GÖREVE

Milli Takım’da Vincenzo Montella ile devam edilecek. İtalyan çalıştırıcı ile bir görüşme yapılacak. Yönetim kurulunda yer alan Ceyhun Kazancı’nın milli takım konusunda bir görev alması bekleniyor. Kazancı’nın UEFA’dan sorumlu yönetici olma ihtimali yüksek.

MHK İÇİN 4 ADAY

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun seçim sonrasındaki ilk çağrısı, “Tüm kurullar istifa etsin” şeklindeydi. Çağrıya uyanlardan biri de MHK oldu. Merkez Hakem Kurulu’ndan başkan Ahmet İbanoğlu başta olmak üzere 8 üye istifalarını federasyona iletti. 9 Ağustos’ta başlayacak Süper Lig öncesinde MHK’nin yeni başkanı için 4 isim ön plana çıktı.

SEMİNER TEHLİKEDE

Hakem camiasında Barış Şimşek, Metin Tokat, Mustafa Çulcu ve Ferhat Gündoğlu isimleri konuşulmaya başlandı. Hafta içinde Riva’da yapılacak toplantıda konunun netleşmesi bekleniyor. Zira gelecek hafta Riva’da yapılması planlanan sezon öncesi hakem semineri de MHK’nin yeni yapılanmasına bağlı.