SporYeni başkan Hacıosmanoğlu

Yeni başkan Hacıosmanoğlu

Paylaş
Yeni başkan Hacıosmanoğlu

TFF’de dün gerçekleştirilen başkanlık seçimi kıran kırana geçti. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’yi 5 oy farkla geride bırakarak olağanüstü genel kuruldaki seçimi kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu, 3 yıl boyunca Türkiye’de futbolun patronu olacak.

TFF’nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Hacıosmanoğlu, 281 delegenin katıldığı seçimde 134 oy alırken rakibi Mehmet Büyükekşi, 129 oyda kaldı. 18 oy geçersiz sayıldı. Hacıosmanoğlu, olağanüstü genel kurulu kazandığı için Büyükekşi’nin kalan görev süresi kadar yani 3 yıl Türkiye’de futbolun patronu olacak. Divan başkanlığını Mehmet Baykan’ın yaptığı seçimde aday olabilmek için 65 delegenin ıslak imzası yeterliydi. Büyükekşi 183, Hacıosmanoğlu ise 95 imza teslim etti. 23 delegenin her iki adaya da imza verdiği belirlenince geçersiz sayıldı. Büyükekşi 160, Hacıosmanoğlu ise geçerli 72 ıslak imza ile seçime katıldı. Yönetim kurulu listesi de ayrı oylandı. Hacıosmanoğlu’nun listesi 121 oy, Büyükekşi’nin listesi ise 71 oy aldı. Hacıosmanoğlu’nun listesindeki isimler, mevcut kulüplerindeki görevlerinden statü gereği istifa edecek.

Haberin Devamı

HAKKINIZI HELAL EDİN

Başkanlığı kaybeden Mehmet Büyükekşi, kısa bir açıklama yaptı. Büyükekşi, “Bizden bu kadar. Herkes hakkını helal etsin” ifadelerini kullandı.

ÖNCE İTHAM ETTİ SONRA GERİ ALDI

Ali Koç’un, delegelere seslenirken sarf ettiği ve Büyükekşi’yi hedef alan sözleri salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Koç, “Sayın Büyükekşi, seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu? Onurlu, haysiyetli hiç kimse böyle aday olmaz” ifadelerini kullandı. Büyükekşi, “Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz” diyerek bu sözlere tepki gösterdi. Bunun üzerine Koç, “Son cümlemi geri alıyorum. Özür dilerim” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Mehmet Büyükekşi, “Çok değerli bir camianın başkanının hakaretine maruz kaldık. Bu ifadeleri kınıyorum. Eleştirileri saygıyla karşılarız ancak üslup şartıyla. Günü kurtarmak için kaostan beslenen tartışmalara zaman harcayamayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İBRA EDİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları, oy çokluğuyla ibra edildi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon; ibrasızlık yönünde oy kullanırken Galatasaray ibraya lehte oy verdi.

FENERBAHÇE BOŞ OY ATTI

Toplam 18 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 2 numaralı sandıktan 7 boş oy çıktı. Bu oyları, iki başkan adayını da desteklemeyen Fenerbahçeli delegelerin kullandığı öğrenildi. Başkan Ali Koç ise genel kurul öncesi şunları söyledi: “Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir. Hakkımızı en üst mertebede arayacağız. Çünkü bu iş böyle gitmez. Bugün burada birini seçtirmek için delegelere baskı yapılmaktadır. Baskı, tehdit, rüşvet... Bu seçimde her şey var.”

İŞLER İYİ GİTMİYOR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, seçimi değerlendirdi. Özbek, “Bu, olağanüstü bir seçim. Öyle değil mi? Bu yönetimin daha 3 senesi vardı. Birinci senesini doldurdu, seçime gidiyor. Demek ki işler iyi gitmiyor. Olağanüstü seçimde olağanüstü şeyler yaşanıyor. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu.

İMZA VERMEDİK

Beşiktaş’ta başkan Hasan Arat, hiç kimseye adaylık için ıslak imza vermediklerini duyurdu. Arat, “Dünyaya baktığımızda federasyonların bu kadar konuşulduğu, gündem olduğu bir ortam yoktur. Türkiye’de bu maalesef böyle. Beşiktaş Kulübü’nün tavrını Beşiktaş taraftarı ve camiası bilir. Tavrımızda hiçbir değişiklik olmaz. Biz kimseye de imza vermedik” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DOĞAN: TRABZON DEVRİMİ OLDU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, futbolda Trabzon devrimi yaşandığını söyledi. Doğan, “Baskıya boyun eğmedik. Zaten gideceğini söylemiştik ve gitti. İbrahim Hacıosmanoğlu, verdiği sözleri tutar. Tutmazsa zaten kendisi durmaz. İnşallah tartışmaların olmayacağı yeni bir dönemin ilk günü bugün. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN NOTLAR

* 20 Mart 2024’te yönetim kurulu yedek üyeliğinden affını istediği açıklanan Talat Papatya, bu kez Büyükekşi’nin asil listesinde yer aldı.

* Büyükekşi, önceki başkanlık seçiminde asil listede yer verdiği İbrahim Burkay, Yusuf Günay ve Erman Kalkandelen’i listesine almadı.

* Dursun Özbek, iki adayın listesinde de Galatasaray’ın önerdiği herhangi bir ismin olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

* Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, divan kurulu başkanlığı seçimi için oy kullanmadı.

* İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye gelirken Büyükekşi, salondan çıkmak için yerinden kalktı. Bunun üzerine Sarıalioğlu, “Kaçma başkanım, gel buraya” dedi.

* Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, kulüpler arasında büyük kutuplaşmalar olduğunu belirtip, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın” ifadesini kullandı.

* Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, divan başkanlığı seçimine yapılan itirazlara, “Arkadaşlar böyle olmaz. Daha şimdiden başladınız baskıya” diyerek tepki gösterdi.

* Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, futbolun dört büyük takım üzerine kurulmadığını dile getirip, “Biz figüran mıyız Allah aşkına?” çıkışını yaptı.

HACIOSMANOĞLU’NUN YÖNETİM LİSTESİ

Mecnun Otyakmaz
Bayram Saral
Z.Neşe Kavak
Lale Cender
Fuat Gökdaş
Cengiz Gökay
Z.Bahadır Saraç
Mevlüt Aktan
Bayram Akgül
Hasan Surözü
Ceyhun Kazancı
M.Temel Bozbağ
Ural Aküzüm
Bilal Aslan

TÜRK FUTBOLU KAZANDI

Haberin Devamı

İbrahim Hacıosmanoğlu, başkan seçilmesinin ardından şunları söyledi: “Ben kazanmadım. Türk futbolu kazandı. İlk önce kardeşliği yayacağız. At sahibine göre kişner, biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetiminin önünü açmak. Yarından tezi yok kurullar istifalarını versinler.”

SANDIKTAN NE ÇIKTI?

1. SANDIK
Büyükekşi 15 oy
Hacıosmanoğlu 25 oy

2. SANDIK
Büyükekşi 21 oy
Hacıosmanoğlu 14 oy

3. SANDIK
Büyükekşi 23 oy
Hacıosmanoğlu 17 oy

4. SANDIK
Büyükekşi 19 oy
Hacıosmanoğlu 18 oy

5. SANDIK
Büyükekşi 15 oy
Hacıosmanoğlu 15 oy

6. SANDIK
Büyükekşi 21 oy
Hacıosmanoğlu 38 oy

7. SANDIK
Büyükekşi 13 oy
Hacıosmanoğlu 7 oy