SporYeni bir star doğdu: Lamine Yamal

Yeni bir star doğdu: Lamine Yamal

Paylaş
Yeni bir star doğdu: Lamine Yamal

EURO 2024’te İspanya, Fransa’yı 2-1 yenip finale yükselirken dünya futbolu yeni bir star kazandı. 17 yaşında olan Lamine Yamal, attığı golle parmak ısırtırken tarihi rekorların da yeni sahibi oldu.

İspanyol forvet, büyük turnuvalarda gol atan en genç oyuncu unvanını eline geçirdi. Bu rekor daha önce 1958 Dünya Kupası’nda, 17 yıl 239 günlükken fileleri havalandıran Pele’ye aitti. Yamal, İspanya’nın Hırvatistan ile oynadığı turnuvadaki ilk maçta Avrupa Şampiyonası tarihinde 11’de sahaya çıkan ve asist yapan en genç oyuncu olarak adından söz ettirmişti.

Haberin Devamı

AMACIM ŞAMPİYONLUK

Lamine Yamal, “Yaşımı düşünmeden oyundan keyif almaya ve takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Topu aldım ve şut çektim. Güzel bir gol oldu. Çok sevindim. Final maçından 1 gün önce doğum günüm. Amacım şampiyon olarak Almanya’da güzel bir doğum günü kutlamak” ifadelerini kullandı.

AĞABEYLERİNDEN ÖVGÜ YAĞMURU

16 yaşındaki genç futbolcu, Fransa karşısındaki etkili performansının ve attığı golün karşılığını maçın oyuncusu seçilerek aldı. Takımın önemli isimleri de maçtan sonra Yamal’dan övgüyle bahsetti. 34 yaşındaki Nacho, “Lamine Yamal’ın golü 16 yaşındaki bir çocuk için inanılmazdı” ifadelerini kullandı. Marc Cucurella, “Lamine Yamal’ı anlatacak kelime bulamıyorum. Yeteneği inanılmaz. Böyle devam ederse dünyanın en iyi oyuncularından biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK GÖREVLİSİ MORATTA’YI SAKATLADI

İspanya-Fransa maçının ardından ilginç bir olay yaşandı. Boğalar, taraftarıyla birlikte kutlama yaparken bir taraftar sahaya girdi. Güvenlik görevlileri, taraftarın arkasından koşmaya başladı. Bir görevli İspanyol forvet, Alvaro Moratta’ya çarptı. Dizinden aldığı darbeyle büyük acı çektiği görülen Moratta’nın finalde oynamasının zor olduğu öğrenildi.