SporYolumuz uzun

Yolumuz uzun

Paylaş
Yolumuz uzun

EURO 2024’teki şansımızı değerlendiren Hakan Çalhanoğlu, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu turnuva bizim için çok önemli. Almanya’da olması da çok iyi. Turnuvaya iyi başlarsak yolumuz uzun olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, EURO 2024’teki şansımızı değerlendirdi. Montella ile iyi bir ivme yakaladıklarını belirten tecrübeli futbolcu, turnuvada ilk maçın önemine dikkat çekti. Çalhanoğlu, şunları söyledi: “Hoca değişikliği olunca her hocanın düşüncesi, fikri farklı oluyor. Çoğu Türk hoca ile çalıştım hepsi benim için çok değerli, çok da saygı duyduğum kişiler. Son turnuva genel anlamda güzel değildi. Çünkü ülkeleri geziyorduk, şimdi sadece Almanya’da olduğu için daha iyi. Hoca da çok işine odaklanmış. Turnuvayı iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

İŞİNE ODAKLANMIŞ

Bildiğiniz gibi basını pek aramıza almıyor. Bu demek ki turnuvaya çok odaklanmış. Ne kadar az kişi olursa bizim için daha iyi oluyor, çünkü çok konsantre oluyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu turnuva bizim için çok önemli. Almanya’da olması da çok iyi. Evde oynayacağımızı düşünüyorum, gurbetçiler bizi bekliyor. Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Turnuvada ilk maçı alırsak ki en önemli maçımız. Gürcistan güçlü, fiziksel gücü yüksek iyi oyunculara sahip bir takım. Turnuvaya iyi başlarsak yolumuz uzun olur diye düşünüyor

MORALİMİZ YERİNDE

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024’te iyi bir turnuva geçireceklerini söyledi. Büyükekşi, “Moraller yerinde. İlk olarak şampiyonada gruptan çıkmak istiyoruz. Sonra daha ileri gitmek istiyoruz. Almanya’da evimizde gibi oynayacağız. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde Türk milletinin yüzünü güldürmek. İnşallah güzel neticelerle bu turnuvayı tamamlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

GRUPTAN ÇIKARIZ

A Milli Takım’dan İskoçya maçı için Ümit Milli’ye giden Doğan Alemdar, EURO 2024’te gruptan çıkacağımızı söyledi. Başarılı bir turnuva geçireceklerine inandığını belirten milli kaleci, “Genç bir kadromuz var, hocamız böyle bir seçim yaptı. Birbirinden kaliteli ve yetenekli oyuncular var. İnşallah üç maçı da en güzel şekilde geçirip gruplardan çıkmayı planlıyoruz. Final aşamalarına gitmek neden olmasın, o kalitemiz var” dedi. Doğan ayrıca geniş kadroya alınmaktan duyduğu mutluluğu da ifade etti.

AMPUTE MİLLİLER ÇEYREK FİNALDE

Türkiye, Ampute Avrupa Futbol Şampiyonası’nda adını çeyrek finale yazdırdı. İrlanda’yı 5-0 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, 3’te 3 yaparak C Grubu’nu lider tamamladı. Milliler, üç maçta rakip fileleri 23 kez havalandırırken kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Milli takım forveti Ömer Güleryüz, toplam 11 gole ulaşarak krallık yarışında zirveye yerleşti.

ÜMİTLER KAZANDI

Ümit Milli Takımımız, İstanbul’da özel maçta karşılaştığı İskoçya’yı 2-1 yendi. Ay-Yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Bertuğ Yıldırım ve 45’te Enis Destan atarken, İskoçya’nın golünü 17’de Tommy Conway kaydetti. Maçın ardından İtalya’ya giden milliler, çalışmalarını 5-11 Haziran tarihleri arasında A Milli Takım ile beraber sürdürecek.

Haberin Devamı

ESAS HEDEF ŞAMPİYONA

Ümit Milli Takım formasıyla İskoçya ağlarını havalandıran Enis Destan, hedeflerini anlattı. Genç forvet, “Asıl amacımız Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek. Bunun için de kazanma alışkanlığını yakalamak istiyoruz. İyi ve üstün bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Daha fazla gol atabilirdik. Bunları çalışıp inşallah Avrupa Şampiyonası’na katılacağız” diye konuşt