SporYolunuz açık olsun

Yolunuz açık olsun

Paylaş
Yolunuz açık olsun

Milli sporcuların yer aldığı Team Türkiye kafilesi Paris’e uğurlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na giden sporcuları uğurlama töreninde konuştu.

Yılmaz, “Güreşten boksa, judodan küreğe, cimnastikten eskrime kadar pek çok farklı branşta bizlere ilkleri yaşatacak sporcularımıza güvenimiz tamdır. Sizlerin uluslararası alandaki başarıları arttıkça, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizdeki tüm sporseverlere rol model olacaksınız ve sizler gibi başarılı nice sporcunun yetişmesine de vesile olacaksınız. Sizi bugün dualarla, alkışlarla uğurluyoruz, madalyalarla da geri dönmenizi bekliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “İyi hazırlandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Tören sonrası fotoğraf çekiminin ardından olimpik kafile Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla Paris’e gitti.

Haberin Devamı

HEYECANLIYIZ HAZIRIZ

Şampiyon boksörlerimiz Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. Sürmeneli, “Heyecanlıyız ve hazırız. Elimizden gelen her şeyi yapıp güzel sonuçlarla dönmek istiyoruz” dedi. Çakıroğlu, “Yaklaşık 3 yıldır bugünü bekliyoruz. Her branşta başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

FUTBOL MAÇLARIYLA START VERİLECEK

Paris 2024 Olimpiyatları’nda, açılış seremonisinden önceki ilk müsabakalar bugün başlıyor. Futbol ve ragbi maçları, büyük açılış öncesi spor tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. İlk futbol maçlarında saat 16.00’da Arjantin-Fas, Özbekistanİspanya kozlarını paylaşacak. Yedili ragbide saat 16.30’da Avustralya ile Samo maçı oynanacak. Olimpiyatlarda açılış seremonisi cuma günü yapılacak.

Haberin Devamı

MADALYALARLA DÖNECEKLER

Olimpiyatlara 6 sporcuyla katılan Galatasaray’da başkan Dursun Özbek, uğurlamada yer aldı. Özbek, “Onlar bizim çocuklarımız, gururlarımız. Olimpiyat kotası aldılar. Türkiye’yi temsil etmek için gidiyorlar. Madalyalarla dönecekler inşallah” dedi.

FENERBAHÇE’DEN 27 SPORCU!

Fenerbahçe, Paris Olimpiyatlarına 27 sporcuyla rekor bir katılım sağladı. FB TV’ye konuşan olimpik sporcular, Paris’ten madalyalarla döneceklerine inandıklarını söyledi.