SporYunus krizi önledi

Yunus krizi önledi

Paylaş
Yunus krizi önledi

Galatasaray, Yunus Akgün’ün 28. dakikadaki golüyle Alanyaspor’u mağlup etti. Cim Bom’da genç oyuncu Yunus, 3-0’dan 3-3’lük Kasımpaşa ve 2-0’dan 2-2’lik Rigas Skola maçları sonrasında yaşanabilecek muhtemel bir krizi de önlemiş oldu.

Galatasaray, inanılmaz pozisyonlar bulduğu maçta Alanyaspor’u tek golle mağlup etti: 1-0. 6’da sağdan ceza sahasına giren Yunus’u Balkovec düşürdü, Sara’nın kullandığı frikik barajdan döndü. 15’te Mertens’in güzel şutunu Ertuğrul çeldi. Dönen topa Jakobs’un vuruşu da savunmadan döndü. 16’da Barış da kaleci Ertuğrul’u geçemedi. 24’te Yunus Akgün’ün şutunda kaleci Ertuğrul yine başarılıydı. 28’de Gabriel Sara’nın savunma arkasına attığı harika topu Yunus Akgün aynı güzellikle kontrol etti, tek vuruşla golü attı: 1-0. Gol sonrası Alanya 36’da Cordova ile bindirdi. Bu oyuncunun ortasına Efecan’ın vuruşu auta çıktı.

Haberin Devamı

SON ANLAR NEFES KESTİ

47’de Kaan’ın uzaktan şutunu Ertuğrul güçlükle kornere çeldi. 59’da sağ çaprazan Sara vurdu, Ertuğrul köşeden çıkardı. 69’da Alanyaspor’un Balkovec ile kullandığı frikik barajdan kornere gitti. 74’te Abdülkerim ortaladı, Ertuğrul, Sallai’nin önünde topa sahip oldu, mutlak golü önledi. 80’de kornerden gelen topa Abdülkerim kafayı vurdu. Ertuğrul inanılmaz bir topu kurtardı. Galatasaray 88’de Sallai’nin ceza sahasında yerde kalmasıyla penaltı bekledi ama hakem devam ettirdi. Uzatmada Serdar Dursun’un iki adımdan boş kale yerine üstten dışarı attığı top maçın kırılma anı oldu.

YUNUS AKGÜN DURMUYOR

Galatasaray’ın genç yıldızı Yunus Akgün, Alanyaspor filelerini de havalandırarak formunun zirvesinde olduğunu gösterdi. Ligde 8 maçta 2 gol atan Yunus, Avrupa Ligi’nde PAOK ve Rigas Skola maçlarında da birer gol atmıştı. Yunus, “Farklı kazanmamız gereken bir maçtı. Son dakikalar dışında rakibe pozisyon da vermedik. Tek golle de olsa kazanmak harika” diye konuştu.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL FARKI ÖNLEDİ

Galatasaray çok etkili olduğu maçta Alanyaspor’u 1-0 yenerken kalede Ertuğrul devleşti. Alanyaspor’un kalecisi en az 5 net gol pozisyonunu önlerken, Yunus Akgün’ün harika tek vuruşunda çaresiz kaldı. Ertuğrul tek hatasını son dakikalarda yaptı ama Galatasaray gol atmayı başaramadı.

OSİMHEN YETİŞMEDİ

Sakatlığı bulunan Osimhen, Alanyaspor maçı kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Okan Buruk, “Osimhen’i yetiştiremedik, riske etmek istemedik” açıklaması yaptı. Osimhen maçı tribünden izledi. Takımla çalışmalara başlayan Ziyech de kadroya alınmadı. Sallai’nin ilk 11’de çıkacak durumda olmadığı bu nedenle yedek kulübesinde olduğu belirtildi.

HEPİMİZ MUTLUYUZ

Kaan Ayhan, “Zor maç olmasına rağmen iyi performans gösterdik. Daha motive olduk. Belki skor 1-0 kötü görünebilir ama iyi oynadık. Milli araya galibiyetle gitmek önemliydi. Hepimiz mutluyuz” diye konuştu.

İKİYİ ATAMADIK SIKINTI YAŞADIK

Gabriel Sara, Alanyaspor maçının en iyisi olarak dikkat çekti. Yunus’a harika bir gol pası veren Sara, topla buluşma ve isabetli pas oranında da dikkat çekti. Sara, “İkinci gol gelmeyince sıkıntı yaşadık. Son dakikaya kadar mücadele ettik. Maçın hakkı kesinlikle daha farklı bir skordu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DAHA FARKLI KAZANMALIYDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “27 günde 7. maçımızı oynadık. Kazanarak devam etmek güzel. Milli maç arasına galibiyetle girmek harika oldu” dedi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Kazandık diye hakkımızı aramayacak değiliz. Özellikle maçın son dakikasında kalemizde yaşadığımız bir pozisyon var, faul olması gerekiyordu. Bir de penaltı pozisyonumuz vardı. Oyuncularımın emeğine yazık. İstekli ve konsantre çıktığımız maçta başka gol atamamamız düşündürücü. Bu skorda hakemin de payı olduğunu herkes gördü. İkinci golü atamadığın her maçın son anları böyle stresli oluyor. Sakatlar iyileştiğinde daha iyi olacağımızı biliyorum.”