SporZafer adım adım kurgulandı

Zafer adım adım kurgulandı

Paylaş
Zafer adım adım kurgulandı

Fenerbahçe, derbi galibiyetini ilmek ilmek işledi. Ezeli rakibe taraftarı önünde şampiyonluk sevinci yaşatmamak en büyük motivasyon kaynağıydı. Oyuncular, teknik heyet, yönetim ve taraftar bir oldu, Rams Park’ta 10 kişiyle tarihi zafer geldi.

Derbiden tarihi bir zaferle ayrılan Fenerbahçe, şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. 50 bini aşkın taraftar önünde Galatasaray karşısında maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler, zaferi deyim yerindeyse ilmek ilmek işledi. İşte bir hafta boyunca Samandıra’da yaşananlar...

Haberin Devamı

Ezeli rakiplerine taraftarı önünde şampiyonluk sevinci yaşatmamak sarı-lacivertli futbolcuların en büyük motivasyon kaynağıydı. Oyuncular, aralarında yaptıkları toplantılarda gurur maçı gördükleri derbi için galibiyet yemini etti. Ardından devreye teknik heyet girdi. İsmail Kartal, maçtan iki gün önce Boğaz’da yapılan tekne turuyla takımın üzerindeki stresi azalttı.

YÖNETİM KAMP KURDU

Başkan Ali Koç ve yönetimi de tesislere kamp kurarak futbolculara moral verdi. Taraftarlar, takımı tesislerden marşlar eşliğinde uğurlayıp zaferin fitilini ateşledi. Maç öncesi statta tansiyon yükseltilip rakip oyuncular üzerinde baskı kuruldu. Başkan Koç, devre arası oyuncularla konuşup onlara olan güvenini dile getirdi. Her yönden motive olan Fenerbahçeli futbolcular, Galatasaray’a tek bir isabetli şut dahi attırmayıp Rams Park tribünlerinin bayramını zehir etti.

Haberin Devamı

YOK BÖYLE BİR SERİ

Fenerbahçe, bu sezon deplasman karnesiyle göz kamaştırıyor. Dış sahada oynadığı 19 maçta 16 galibiyet ve 3 beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, yenilgi yüzü görmedi. Geçtiğimiz sezon da hesaba katıldığında Kanarya, 26 maçtır deplasmanda kaybetmiyor (20 galibiyet, 6 beraberlik).

BUNUN ADI İNTİKAM

Derbi, dünya basınında da geniş yer buldu. İtalyan yayın organı Tuttomercato, “İntikam soğuk yenen bir yemektir. Süper Kupa’daki malum olayların ardından Fenerbahçe, Galatasaray’ın partisini mahvederek intikamını alıyor” şeklinde ilginç bir yorum yaptı. Fransız L’Equipe, “21. dakikada 10 kişi kalan, küfür ve taş yağmuruna tutulan Fenerbahçe, ezeli rakibine evinde şampiyonluğu çok gördü” ifadesini kullanırken İspanyol Marca ise, “Türkiye Ligi için kararı son maç gününe erteleyen bir zafer” dedi