Şimdi tam mevsimi olan balkabağını bir de böyle denemek ister misiniz? İşte lezzetli mi lezzetli, bir başka balkabağı çorbası... Üstelik besin değerleri daha da yüksek, çok lezzetli ve dileyenler için ağza tane gelecek şekilde... Bol lifli, zengin besin değerine sahip muhteşem bir balkabağı çorbası için kollarınızı sıvayın! 700 gr. balkabağı200 gr. kırmızı mercimekİsteğe göre 300 gr. ıspanakİsteğe göre 200 gr. mantar2 büyük boy soğan3 diş sarımsak20 gr. zeytinyağı2 çay kaşığı muskat1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zençefilYarım çay kaşığı zerdeçalTuzİsteğe göre kemik suyu Sarımsak ve soğanları kavurunArdından tencereye doğradığınız balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerine isteğe göre su ve kemik suyu karışımını, isterseniz kaynattığınız içme suyunu ekleyin.Ardından daha önce suda beklettiğiniz mercimeği de ekleyin.Son aşamada tüm baharatlarını ekleyip çorbayı pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blender ile ezin.Ağza tane gelmesini sevenler için isteğe göre katacağınız ıspanak ve mantarı başka bir tavada kavurun.Çorba tamamen piştikten sonra çorbanızın içine katın.Çorbanızı dinlenmeye bırakın. Dilerseniz kokusunu vererek lezzetli hale gelmesi için çorbanın altını kapattıktan sonra, halen sıcakken içinde biraz tereyağı eritebilirsiniz. Afiyet olsun!