Dermoid kistin fotoğraflarına dahi bakamayanlar var ama inanır mısınız o kadar da korkunç değil. Çünkü genelde iyi huylu yapılar. Yine de bağrınıza basmanızı beklemiyorum tabii. Gerekirse çıkarttırıp kurtulacaksınız.
Diz kireçlenmesi; diz ekleminin ilerleyici harabiyetine verilen isim olup, diz ekleminin içindeki kıkırdakların hasarına bağlı olarak eklemi oluşturan kemiklerin birbirine sürterek hareket etmeye başlamasına ve eklemin normal anatomisinin bozulmasına bağlı ortaya çıkmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, orta-ileri yaş hastalarda görülen ve hareket kabiliyetini kısıtlayıp, şiddetli ağrıya sebebiyet vererek hayat kalitesini düşüren diz kireçlenmesinin önlenmesindeki önemli noktalar ve tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." dedi.
UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 5. maçında A Milli Takım ile Galler karşılaşmasının Kayseri'de olması pastırmacı esnafına can suyu oldu. 20 yıldır pastırmacılık yapan Bülent Evci, “Maç dolayısıyla Kayseri’de her yer doldu taştı” dedi. İşte Kayseri'de sıraların oluştuğu o gıda...
Uzmanların da sık sık tükettiklerini söyledikleri o altın besinler, hücre yıpranmalarına ve hasar görmüş deriye savaş açıyor! 2 günde kırışıklara elveda dedirten o mucizevi besinler sayesinde yaş almaya dur demek mümkün oluyor!
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan baharatın hasadı sona ererken yeni ürün 450 bin TL’den satılacak.
Sağlıklı bir vücut için doğanın sunduğu bitkilerin gücünden faydalanmak büyük önem taşır. Bu bitkiler adeta birer şifa kaynağıdır. Anadolu'da saparna, merucen, zimilaçi, gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni ve diken ucu gibi farklı isimlerle bilinen melocan bitkisi, vücut sağlığına olumlu etkileriyle dikkat çeker. Bitkiler konusunda uzman olan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türk mutfağında "diken otu" olarak bilinen melocanın kan temizleyici özellikleri sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına katkı sağladığını belirtmiştir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, "Gebelik başarısı için kadının yaşı büyük önem taşıyor. 35 yaşından itibaren doğurganlıkta düşüş yaşanıyor. 40 yaşından sonra ise gebelik başarısı hızla düşüyor. Hasta farklı doğurganlık sorunlarına sahipse, yumurta sayısı aşırı derece azalmışsa, erkekte ileri sperm azlığı veya yokluğu mevcutsa; anne olma şansı çok düşüyor" dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent’te faaliyet gösteren Karya Farma HBX Ar-Ge, zerdeçal ile karıştırılmış koyun, keçi ve inek sütü karışımının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini açıkladı. Bu yenilikçi çalışma, şirketin şimdiye kadar 18 patente imza atmasının ardından gelen yeni bir başarı olarak öne çıkıyor.
Sonbaharda doğru cilt bakımı ve kuruluğu, cildi temiz tutma ve güneşten koruma, akne, hiperpigmentasyon ve peeling konularında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Akbay, “Sonbaharın serin esintileri ve mevcut hava koşulları, cildin ihtiyaçlarını da değiştirmektedir. Yaz mevsiminin nemli ve sıcak günlerinin geride kalmasıyla bu dönemde cilt kurulukları, lekeler ve cilt tonunda dengesizlikler gibi problemler artabilir. Sonbahar aylarında cildi korumak ve sağlıklı tutmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır” dedi.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, akciğer kanseri farkındalık ayı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Akciğer kanserinin son dönemlerde genç yaşta daha sık görülmeye başlandığını söyleyen Prof. Dr. Kılıçkap, “Son zamanlarda kadınlarda ve genç yaştaki kişilerde akciğer kanserinin daha sık görüldüğüne şahit oluyoruz. Akciğer kanserinin en önemli risk faktörü sigara kullanımı, ancak son dönemde sigara içmeyen kişilerde de akciğer kanseri sıklığı giderek artıyor. Tabii ki bunun birçok sebebi var. Çevresel faktörler, kimyasalların hayatımıza girmiş olması burada önemli rol oynuyor. Aynı zamanda fiziksel aktivitede azalma ve beslenme alışkanlıklarının bozulması da yine akciğer kanserinin temel nedenlerinden birkaçıdır.” diye konuştu.
Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Odaman Al, Löseminin, çocukluk çağında en sık rastlanan kanser türlerinden biri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Al, “Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen 10 yaşındaki TymofııYatsıuk ile Kazakistan’dan gelen 7 yaşındaki Aslan Bayakhmetov’un Türkiye’de tedavi gören ve hayata sıkı sıkıya tutunan çocuklardan yalnızca ikisi. Yeni tedavi protokolleri ve destek tedavilerdeki gelişmeler ile lösemide başarı oranı yüzde 90’lara ulaştı” dedi.
Manisalı Dilara Fidan, 2017’de kök hücre bağışında bulundu. Dilara Fidan, 7 yıl sonra gelen telefonla 5 yaşındaki lösemi hastası bir çocukla dokularının uyduğunu öğrendi. En büyük destekçisi sosyal medya fenomeni ve hayvan dostu anneannesi Rukiye Eryiğit olan Dilara Fidan, kök hücre nakliyle küçük çocuğun hayatını kurtardı.
Günlük yaşamda pek tercih edilmeyen bazı gıdalar, içerdiği doğal bileşenlerle vücut sağlığını güçlü bir şekilde destekleyebilir. Düzenli tüketilmese de bu besinler, bağışıklığı güçlendiren ve hücre yenilenmesine katkı sağlayan özellikleriyle öne çıkar. Doğal ve şifalı bu kaynaklar, bedenin ihtiyacını karşılar. Peki, bu besin nedir?
Cilt bakımında doğal yağlar, sağlıklı ve dengeli bir görünüm elde etmede önemli rol oynar. Doğadan gelen bu yağlar, cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlarken, içeriklerindeki özel bileşenlerle hücre yenilenmesini destekler. Düzenli kullanımda, cildin canlılık kazanmasına katkıda bulunur. Peki, cilt bakımda hangi doğal yağ kullanılır?
Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için doğanın gücünden faydalanmak gerekir. Doğada varolan bazı bitkiler adeta bir şifa deposu. Anadolu saparnası, merucen, zimilaçi gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni diken ucu, kırçan gibi isimleriyle de bilinen melocan bitkisi vücut sağlığı için birebir. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, Türk mutfağında kullanılan ve ‘diken otu’ olarak bilinen Melocan otunun kan temizleyici özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Safranın vücutta önemli görevlerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Tekrarlayan enfeksiyonlar, bağışıklık düzensizliği veya kabızlık ile mücadele ediyorsanız kendinize safranızda bir sıkıntı olup olmadığını mutlaka sorun. Bunların dışında; otoimmun hastalıklar, kanser, diyabet, kronik yorgunluk, iltihabi bağırsak hastalıkları, hipertansiyon gibi semptomlarla uğraşıyorsanız safranız biraz durgun olabilir. Bu semptomlar genellikle ya toksik bir yükten ya da ince bağırsaklarda mikrobiyal aşırı büyümeden kaynaklanır” dedi.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun
Vücut sağlığı için gerekli olan selenyum, farklı besinlerde doğal olarak bulunur. Dengeli bir yaşam tarzının parçası olan bu mineral, çeşitli işlevleri destekler. Sağlıklı bir diyetle alınması önerilir, ancak aşırıya kaçmamak önemlidir.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında konuşan Erdoğan, "Baş hainin sonu iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur." dedi. Yenidoğan çetesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için konunun takipçisi olacağım" ifadelerini kullandı.
Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için doğanın gücünden faydalanmak gerekir. Doğada varolan bazı bitkiler adeta bir şifa deposu. Anadolu saparnası, merucen, zimilaçi gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni diken ucu, kırçan gibi isimleriyle de bilinen melocan bitkisi vücut sağlığı için birebir. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, Türk mutfağında kullanılan ve ‘diken otu’ olarak bilinen Melocan otunun kan temizleyici özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Son yıllarda cilt bakımında sıklıkla karşımıza çıkan “retinol” terimi, hem dermatologlar hem de güzellik uzmanları tarafından önerilen bir içerik olarak dikkat çekiyor...
İzmir'in Konak ilçesinde, lenfoma kanseri teşhisi konulan ve kök hücre nakli olması gereken 20 yaşındaki Cem Şahin, donörün nakilden son anda vazgeçmesi sonrasında hayatını kaybetti. Acılı anne Filiz Şahin Hukuk mücadelesi başlattı.