Vitrin Şef Mehmet Yalçınkaya’dan gastronomide yeni trend

Şef Mehmet Yalçınkaya’dan gastronomide yeni trend

Paylaş
Şef Mehmet Yalçınkaya’dan gastronomide yeni trend

Masterchef moderatörü ve Posta Gazetesi yazarı şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina’da geçen sene hizmete açtığı restoranın yeni tadım menüsünü tanıttı.

Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Mehmet Şef'in 'Denizden Restoran'ı tüm dünyada öne çıkan 'Sessiz Lüks' kavramını Ege’ye taşıyor.

Haberin Devamı

Şef Mehmet Yalçınkaya, “Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç’te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiçte zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri listemizde en ön sırada yer alıyor” diye konuştu.