Gündem Volkan Bayar kimdir? Osmangazi Üniversitesinde neler oldu?

Volkan Bayar kimdir? Osmangazi Üniversitesinde neler oldu?

Paylaş
Volkan Bayar kimdir? Osmangazi Üniversitesinde neler oldu?

Bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde akılalmaz bir saldırı yaşandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi Volkan Bayar, üniversiteyi basarak 4 kişiyi ölüdrdü. Daha önce FETÖ'cü olmakla suçlanan Bayar hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Olay sonrası Volkan Bayar hakkında vatandaşlar bilgi almak istedi. Volkan Bayar kimdir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi şok bir saldırıyla sarsıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, saat 15.00 sularında elindeki silahla dehşet saçarak 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Olay sonrası hem öğrenciler hem de üniversitedeki görevliler büyük panik yaşadı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre; Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak saldırıda hayatını kaybetti.

Üniversite Rektörü Hasan Gönen, zanlı için şöyle konuştu:

"FETÖ ile ilgili başkalarına suçlamada bulunmuştur. Başkalarıyla ilgili iddialarda bulunmuştur. Kendisi soruşturmamız sürüyordu. Savcılık tarafından bize soruşturması aktarılmıştı. Soruşturması devam ediyordu, kendisi görevdeydi. Hedefinde muhtemelen dekan vardı. Dekan bey makamında yokmuş, fakülte sekreterimiz varmış. Dekanı bulamayınca sanıyorum cinnet getirmiş durumda idi. Fatih beyi vurmuş, daha sorna dekan yardımcımızı vurmuş Mikail Yalçın beydi, daha sonra üst kattaki iki araştırma görevlimizi vurmuş. Başka bir arkadaşımıza da silah doğrultmuş ama kurşun sıkışmış, bir şey yapamamış. Daha sonra binayı terk ettikten sonra polis tarafından derdest edilmiş.

VOLKAN BAYAR KİMDİR?

Volkan Bayar 24 Ocak 1981 yılında dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Gazi Üniversite Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Volkan Bayar, yüksek lisans eğitiminin Denver Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Eskişehir Üniversite’sinde ‘Eğitim Programları’ üzerine Doktora yapıyordu ve aynı zamanda da Araştırma Görevlisi olarak çalışıyordu.

Adı Soyadı : Volkan BAYAR

: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No 329

Doğum Tarihi : 24.01.1981

Unvanı : Araştırma Görevlisi

Öğrenim Durumu : Doktora öğrencisi

Derece Alan Üniversite Yıl

Lisans Sınıf Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2004

Yüksek Lisans Ölçme ve Değerlendirme Denver Üniversitesi 2011

Doktora Eğitim Programları ve Öğretim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam
ediyor

Doktora Eğitimde Araştırma Yöntemleri

ve İstatistik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam
ediyor

5. Akademik Unvanlar

Arş. Gör. Eğitim Bilimleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2011-2012

Arş. Gör. (35. Madde) Eğitim Bilimleri ESOGÜ 2012-

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

6.1. Yüksek Lisans Tezleri

6.2. Doktora Tezleri

7. Yayınlar

7.1. Uluslararası hakemli derg