Gündem Yarbay Bilgehan Bülbül'ün serbest kalmasına yapılan itiraz reddedildi

Yarbay Bilgehan Bülbül'ün serbest kalmasına yapılan itiraz reddedildi

Paylaş
Yarbay Bilgehan Bülbül'ün serbest kalmasına yapılan itiraz reddedildi

FETÖ şüphelisi iki kişinin verdiği ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan ve eşi Yarbay Nail Bülbül’ün adli kontrollle serbest bırakılmıştı. Savcının karara yaptığı itiraz reddedildi

İki sivil imamın itiraf ve teşhisleri ile aralarında 15 Temmuz sonrası Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın özel kaleminde görevlendirilen Yarbay Bilgehan Bülbül ile Eskişehir 1. Anajet Üssü’nde Filo Komutanı olan eşi Yarbay Nail Bülbül’ün de bulunduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı almıştı.

Savcılık Bülbül çiftinin adli kontrol kararıyla serbest kalmasına itirazda bulunmuştu. Mahkeme savcılığın itiraz başvurusunu reddetti. Yarbay Bilgehan Bülbül ile eşi Yarbay Nail Bülbül tutuksuz olarak yargılanacak.

GENELKURMAY BAŞKANIYL KARDAK'A GİTMİŞTİ



Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 29 Ocak’ta kuvvet komutanlarıyla birlikte Ege Denizi’nde bulunan Kardak kayalıklarında incelemeler yapmıştı. Yarbay Bilgehan Bülbül de bu ziyarette komutanlara eşlik eden isimler arasındaydı. Yarbay Bilgehan Bülbül, Kardak ziyaretinin ardından Ankara’ya döndükten sonra gözaltına alınmıştı.