YaşamAdana birdi iki oldu! İspanya'nın Adana kasabası olduğunu biliyor muydunuz?

Adana birdi iki oldu! İspanya'nın Adana kasabası olduğunu biliyor muydunuz?

Paylaş
Adana birdi iki oldu! İspanya'nın Adana kasabası olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye'nin '01' numaralı şehri Adana'nın dünyanın başka noktasındaki bir ülkede daha olduğu akla gelmezdi! Hatta tıpkı Akdeniz Adana'sı gibi ikliminin de sıcak olduğu söyleniyor. Adana kasabasının turistik açıdan bilinirliği olduğu söylenemez ancak tarımsal anlamda öne çıkıyor.

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr - Sıcağı ile bilinen Türkiye'nin 81 ilinden ilki Adana, mutfağı, turistik ve tarihi yapısıyla da adından söz ettiriyor. Ancak aynı adla İspanya'da da mütevazi bir kasaba yer alıyor. Adana adındaki İspanyol kasabasının adının nereden geldiği ise tam bir gizem denebilir.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA BİR BAŞKA ADANA!

Avrupa'nın güneybatısında yer alan İspanya'nın Álava iline bağlı bir kasaba Adana! Son dönemde sosyal medyada da öne çıkan Adana, havası ile de Türkiye'nin Adana'sı ile benzer denebilir.

Kasaba'da yaklaşık 60 kişinin yaşadığı öne sürülüyor ve bölge tarımla geçimini sağlıyor. Kasabanın adının nereden geldiği hakkında resmi bir kaynak bulunmuyor. Kasabadan De Santa Isabel Erreka adlı bir nehir geçiyor, Aziz Bartholomew adında bir kilise yer alıyor.

Küçük kasabada her an Adana'ya dair bir şeyler bulmak mümkün olabilir. Adana kebabı bir de İspanya'da denemek isteyebilirsiniz!