BakımBoyalı saç bakımı nasıl yapılır?

Boyalı saç bakımı nasıl yapılır?

Paylaş
Boyalı saç bakımı nasıl yapılır?

Saçınızu sık sık boyatmak zorunda kalmamak için boyanızın uzun süre dayanmasını isteriz. Bunu gerçekleştirmenin birçok yolu var. İster ince bir balyaj ister güçlü vurgular seçin, boyalı saçınızı nasıl koruyacağınızı bilmek çok önemlidir. Biraz daha özen ve dikkatle, boyalı saçlarınız çok daha uzun süre sağlıklı kalır ve canlı görünür. Nasıl olduğunu öğrenelim.

Boyalı saçlar, işlem görmüş saçlar olduğu için hassas ve kırılgandırlar. Boyadan yıpranmış saçlarınızın normal saçlara göre daha fazla bakıma ihtiyacı var. Özellikle yazın havuza girdiğimizden saçlar klorla temas halinde olur. Klordan koruyan saç kremleri ve spreyleri kullanmanız boyalı saçlarınızın daha az yıpranmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı

Boyalı saç bakımı nasıl yapılır

Boyalı Saçlara Bakım Yapmanın Yolları

Saç sağlığı açısından yıpratıcı olan boyalar, güneş ışığından ve çeşitli nedenlerden ötürü ton değiştirerek solar ve istenmeyen bir hal alır. Güneşten yayılan UV ışınları saç boyasını etkiler ve saç renginde solmalar meydana getirir.

Özellikle yazın deniz ve havuz suyundan dolayı saçlar yıpranır ve renkleri solar. Yanlış veya yeterli olmayan saç bakımı da boyalı saçların yıpranmasına ve solmasına neden olabilmektedir. Bu durumlar karşısında kişiler de saç boyalarının ilk günkü gibi görünmesini sağlayacak bakım alternatifleri aramaya başlarlar.

  • Sülfat içeren şampuanları kullanmaktan kaçının. Sülfatlar çok güçlü olabilir ve muhtemelen saçınızın rengini kaybeder.
  • Çok fazla ısı kullanmaktan kaçının. Fön makinesi, saç maşası ve düzleştirici gibi şekillendirme aletleri saçınıza uzun süreli zarar verir.
  • Boyalı saçları yıkamak için sıcak su kullanmaktan kaçının.
  • Çok sık şampuanlamaktan kaçının.

 

  • Saçınızı nemli tutun

Evet, sihirli mantra bu! Saçınızı mümkün olduğunca nemli tutun çünkü saç boyamadan sonra kuru ve kırılgan hale gelir. Derinlemesine bakım , saçın nemini korumasına yardımcı olarak yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Renklendirmeden en az üç gün önce sıcak yağ uygulaması yaptırmak da iyi bir fikirdir . Sıcak yağ uygulamaları sadece saçınızı beslemekle kalmaz, aynı zamanda boyadaki tüm kimyasallar sayesinde kurumasını da önler.

Haberin Devamı
  • Şampuanlamadan önce bekleyin

Saçınızı boyadıktan sonra, saçınızı şampuanlamadan önce en az 72 saat bekleyin. Boyada bulunan amonyak saç kütiküllerini açar, böylece renk saç miline nüfuz edebilir . Kütikül tabakasının tamamen kapanması üç gün kadar sürer. Saçınızı boyadıktan hemen sonra şampuanlarsanız, saç renginizin anında solma ve mat görünme olasılığı vardır. Yeni tonunuzun canlı görünmesini istiyorsanız, şampuanlamada beklemek en iyisidir.

  • Sülfatsız şampuan deneyin

Sodyum Laureth Sülfat, şampuanlarda bulunan en yaygın bileşenlerden biridir. Boyalı saçlarda sülfat kullanmak, saçınızın hem rengini hem de nemini kaybetmesine neden olacağı için korkunç bir fikirdir.

Saç renginizin daha uzun süre kalmasını istiyorsanız, özellikle boyalı saçlar için sülfatsız bir formül seçin. Doğal içeriklerden yapılan organik şampuanlar da saça nazik davrandıkları için iyi bir alternatiftir.

  • Su sıcaklığını kontrol edin

Sıcak bir duş harika hissettirebilir, ancak saçınızı sıcak suyla yıkamaktan kaçınmak en iyisidir. Bu, saçınızı doğal yağlarından arındırır ve rengi muazzam bir şekilde soldurur.

Haberin Devamı

Saçınızı yıkarken su sıcaklığını ılık veya soğuk olarak ayarlamanız tavsiye edilir.

  • Saçınızı her gün yıkamayın

Boyalı saçlarınızı korumanın en etkili yolu, her gün yıkamaktan kaçınmaktır. Günlük şampuanlama, saçınızın rengini soyarak kuru ve mat görünmesini sağlar.

Saçınızı yıkamayı haftada en fazla iki ila üç günle sınırlayın. Şampuanlama alışkanlığınızdan vazgeçmeyi zor buluyorsanız, doğrudan koşullandırma adımına geçin.

Boyalı saç bakımı nasıl yapılır

BOYADIKTAN SONRA SAÇ YAĞI BAKIMI YAPILABİLİR Mİ?

Evet! Hindistan cevizi yağı, özellikle kuru, hasarlı ve boyalı saçlar olmak üzere tüm saç tiplerine fayda sağlayabilir. Saç boyasında bulunan kimyasallar buklelerinizi kuru ve pürüzlü hale getirebilir, ancak hindistancevizi yağı bu etkilere karşı koyar. Saçınızı besler ve nemlendirir, saç büyümesini uyarır , hasarı onarır ve renginizi solmaz. Saçınıza birkaç damla hindistancevizi yağı sürün, gece boyunca bekletin ve sabah yıkayın. Hindistan cevizi yağı sonrası saç diplerinizi iyice arındırmalısınız.

Boyalı saçlarınız kesinlikle size teşekkür edecek.

Haberin Devamı