Dermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl uygulanır?
Cilt problemlerine karşı geçmişten günümüzde kadar pek çok yöntem geliştiriliyor. Bu yöntemlerden birisi de dermaroller olarak biliniyor. Uzak Doğu'da dermaroller cilt kusurlarına ve sorunlarına karşı uygulanıyor. Cilt üzerinde pek çok etkisi bulunan dermaroller günümüzde de çok sık tercih ediliyor. Dermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl uygulanır? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.
Günümüzde pek çoğumuz cilt problemleri ile savaşmaktayız. Zamanla cilt çevresel faktörlerden, makyaj veya yanlış beslenmeden dolayı eski sağlığını kaybedebiliyor. Bu anlamda dermaroller cilde yapılan uygulamaların başında geliyor.
DERMAROLLER NEDİR?
Kökeni Uzak Doğu'ya dayanan, geleneksel cilt bakım tedavileri arasında yer alan ekipmana dermaroler adı verilir. Tekerlek şeklinde basit bir makineye 0,2 ve 1 milimetre gibi minik iğnelerin yerleştirildiği tekerleklere verilen isim olarak bilinir.
Dermaroller deri altına nüfuz etmesi gereken bakım kremleri veya yağ gibi ürünlerin deri altına hızlı bir şekilde girmesini sağlar.
Cilt zamanla eski sağlığını kaybederek gözeneklerin açılmasına ve ciltteki hyaluronik asidin azalmasına neden olur. Bu nedenle birçok işlemler cilt üzerinde uygulanabilir. Bunların başında dermaroller gelmektedir. Kolajen sentezi veya diğer cilt bakım kremi ürünlerinin deri altına girişi için dermaroller kullanılır.
DERMAROLLER NE İŞE YARAR?
Dermaroller uygulaması en az 2 en fazla 6 hafta aralıklar ile uygulanan bir işlemdir. İyi bir etki için 4 seanslık kür tamamlanmalıdır.
Dermaroller ile beraber gençlik aşısı, somon DNA ve çeşitli mezoterapi işlemleri uygulanabilir. Cilt ve saç için yapılan uygulamalar ince çizgileri yok etmede, cilt sorunlarında saçlı olan deride dökülmeler görüldüğünde bunları durdurmak için veya ciltteki çatlak ve selülit tedavisinde en etkili sonuçlar verir.
Dermaroller cilt yüzeyinde gezdirilen mikro iğneler ciltte küçük kanallar açar. Açılan kanallar ile serum, maske gibi uygulamalar deri altına işlenir. Dermaroller aynı zamanda uygulandığı bölgede kan akışını da hızlandırmaktadır.
Dermarollerin fayda sağladığı diğer alanlar ise şunlardır:
- Akne ve sivilce oluşumunu engeller.
- Gözeneklerin küçülmesini sağlar.
- Aknelerin oluşturdukları leke ve izlerin yok olmasında etkilidir.
- Zarar görmüş olan cildin yenilenmesini sağlar.
- Kan dolaşımı hızlandırır ve bu nedenle saç tedavisinde uygulanır.
- Göz çevresindeki morluk ve kırışıklık gibi durumların giderilmesini sağlar.
- Çatlak tedavisinde kullanılır.
- Selülit tedavisinde kullanılır.
- Yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesini sağlar.
- Saçtaki yağlılığı azaltır.
DERMAROLLER NASIL UYGULANIR?
Dermaroller kozmetik dermatolojide en çok uygulanan ve dikkatli yapılması gereken bir uygulamadır. Mikro iğnelerden oluşan aparat kaliteye göre etkisi ve yararı değişir. Bu uygulamada mutlaka destekleyici serum kullanılmalıdır. Kullanılacak serumunda cilt tipine uygun olması gerekir.
Dermaroler ucunda mikro iğneler cilt üzerinde pek çok delik oluşturarak kullanılacak serumun birkaç milimetre derinliğe girmesini sağlar.
Oluşan delikler gözle görülmeyecek kadar küçüktür. Uygulama sırasında kan dolaşımı hızlanacak ve ciltteki elastin kolajenler harekete geçecektir. Serumu uygulama öncesinde sonrasında veya uygulama sırasında kullanılması mümkündür. İşlem esnasında ise biraz kanamalar görülebilir.
İşlem minimum 15 dakika maksimum 45 dakika sürer. 15 gün aralıklar ile bu uygulama yapılabilir. Uygulama sonrasında ise direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamak gerekir. Eğer dışarı çıkılacak ise 50 faktörlük güneş koruyucu mutlaka sürülmelidir.
- O Ses Türkiye Mina Demirtaş hangi şarkıyı söyleyecek? 31 Aralık 2024 O Ses Türkiye Mina Demirtaş şarkısı belli oldu mu? O Ses Türkiye Yılbaşı programında kimler olacak, hangi ünlüler var?
- Burak Sergen'den eşine romantik kutlama! 'Meleklerin hediye ettiği güzel kadın'
- Aradığı aşkı buldu! Tuba Ünsal, 8 yaş küçük sevgilisiyle gecelerde
- Yasemin Şefkatli güzel haberi duyurdu! 'Bitti, gitti'
- MasterChef Esra ilk kez anlattı! 'Mehmet şef...'