En etkili diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Dişler nasıl beyazlar?
Dişlerde oluşan renklenmeler kişinin özgüveni ve sağlığı açısından olumsuz etkilere neden olabiliyor. Ancak gerekli dikkat ve özenin gösterilmesiyle sağlanan diş beyazlatma yöntemleriyle dişler sağlığına kavuşabiliyor. Beyazlatma konusunda bir uzmana danışılması ve kişiye özel tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekiyor. En etkili diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Dişler nasıl beyazla? Posta.com.tr olarak tüm bu soruların cevaplarını sizler için uzmanından öğrendik
Kişiye özel olarak hazırlanan porselen diş kaplamaları, doğal dişlerinizin üzerine yerleştirilen kaplamalardır. Bu kaplamalar boşlukları kapatma ve gülüşünüzün boyutunu, şeklini ve rengini değiştirme özelliğine sahiptir. Çok çabuk uygulanır, yapımı aylar ya da yıllarca sürmez, hemen sonuç alınır.
Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, sağlıklı, parlak ve beyaz bir gülüşe sahip olabilmek için neler yapılabileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için anlattı.
Çok sayıda diş kaplama çeşitleri bulunmaktadır. Bunların arasında metal altyapılı porselen diş kaplama, zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama, tam seramik diş kaplama, porselen lamine diş kaplama ve kompozit lamine diş kaplama çeşitleri yer almaktadır.
Tüm bu kaplama çeşitleri doğal görünümlü sonuçlar sağlar. Doğru bir şekilde uygulandığında doğal dişten ayırt edilemez. Bir veya iki dişin kaplama olması tercih edilirse, mevcut dişlere uyacak şekilde kaplamalar özel olarak renklendirilir. İyileşme süresi gerekmez. Lekelere karşı koruma sağlar.
Kaplamalar yapıştırıldıktan sonra, hasta diş kliniğinden çıktığı andan itibaren hasta bembeyaz dişlerini güzel bir gülümsemeyle etrafına gösterebilir.
Diş beyazlatma, beyazlatıcı ürünler kullanılarak dişlerin beyazlatılması işlemidir. Diş beyazlatmanın en etkili yöntemi ofis içi yani diş hekimi tarafından yapılan beyazlatmalardır.
Diş hekimi tarafından ofis içinde yapılan diş beyazlatmalarında öncelikle hastanın genel diş temizliği yapılarak diş taşları ve dişteki lekeler temizlenir. Eğer dişlerde çürük ya da çatlak varsa tedavi edilir çünkü diş sağlığı sorunları diş beyazlatma sırasında hassasiyete sebep olacağı için hastaya rahatsızlık verebilir. Ayrıca diş kökündeki canlı dokuların zarar görmesine neden olabilir.
En sık uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinden birincisinde dişlerin ön yüzeylerine yüksek konsantrasyonlu beyazlatma jelleri sürülür ve ilacın aktif hale gelmesi için lazer ya da LED tipi bir ışık uygulanır. Bu işlem sırasında diş etleri özel malzemelerle kapatılarak koruma altına alınır. Aynı zamanda dudak ve dilin de beyazlatıcı ürün ile temas etmemesi sağlanır. Yaklaşık 40 ila 45 dakikalık bir uygulama sonrasında diş beyazlatma işlemi tamamlanmış olur.
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Londra'da tatil yapan çiftten romantik pozlar
- Trafik kazasında ölümden dönmüştü! Bebeğinin son durumunu açıkladı
- La Casa de Papel'in yıldızı Türkiye'de! 'Her geldiğimde daha çok etkileniyorum'
- Orkun Işıtmak ve Mr. Beast buluştu, sıradaki Konuk Elon Musk mı?
- Apar topar ameliyata alınmıştı! Ferdi Tayfur'dan ilk kare geldi