Tonik mi sıkılaştırıcı mı kullanmalısınız?
Bir çok kişi cilt bakımının bir parçası olarak tonik ya da sıkılaştırıcı kullanır. Yağlı ciltliler, uzmanlar tarafından özellikle toner veya büzücü kullanmanız tavsiye edilmiş olmalıdır. Ancak, sık sık aralarındaki farkın ne olduğunu merak ediyor musunuz? Her birinin farklı cilt tipleri için kendi işlevleri olduğundan, ikisi arasında yanlış ürünü kullanıyor olabilirsiniz...
Cildinizin çevresel faktörler nedeniyle zamana yeni düşmemesi için düzenli bir cilt bakım rutini çok önemlidir. Cilt bakımı temelinde temizlik, nemlendirme ve güneşten koruma vardır bununla birlikte yaşlanma karşıtı bir bakım rutini için bundan çok daha fazlası gerekebilir. Tonikler, serumlar, peeling ve maske gibi bir çok uygulama cildinizdeki bazı sorunları hedefler.
Tonikler, sıkılaştırıcılar ve misel suları cildinizi yıkadıktan ve temizledikten sonra kullanılır. Arındırır ve nemlendiriciye hazırlar.
- TONİK
Toner, yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizde kalan makyaj veya temizleyici kalıntılarını temizlemek için kullanılır. Genellikle nemlendirici maddeler ve gliserin gibi cildi nemlendirmeye yardımcı olan ve kuru veya hassas ciltler için uygun olan su bazlı bir üründür.
Doğal tonerler çiçek ve bitki özleri içerebilir ve kimyasal içermez. Diğerlerinin, nikotinik asit veya niasinamid gibi antioksidanları ve yaşlanmayı önleyici elementleri içerdiği bilinmektedir. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde toneri daha etkili hale getirir. Temizlemenin yanı sıra cildi pürüzsüzleştirebilir ve daha yumuşak hale getirebilir.
- Su bazlı
- Sıkılaştırıcı etkileri daha hafiftir
- Genellikle çiçek infüzyonları ve bitki özleri bulunur
- Aloe vera özü, gül suyu ve papatya gibi doğal maddeler kullanılmaktadır.
- Hassas ciltler için idealdir
- Nemlendirici etkileri nedeniyle kuru ve hassas ciltler için iyidir
- SIKILAŞTIRICI
Sıkılaştırıcılar, tonerlerle aynı işlevi görür - makyaj kalıntılarını ve temizleyicileri temizleme işlevi. Ayrıca su bazlıdırlar. Ancak büzücüler, bileşimleri nedeniyle ciltteki fazla yağın giderilmesinde de etkilidir ve yağlı ve akneye meyilli ciltler için uygundur.
Sıkılaştırıcılar genellikle salisilik asit ve alkol gibi bileşenler içerir. Bu bileşenler sivilce ve siyah noktaların azaltılmasına yardımcı olur. Sıkılaştırıcılar da alkolsüz olabilir, ancak bunlar alkol içerenlerden daha hafiftir. Her ikisi de ciltteki fazla yağı gidermeye yardımcı olur.
- Alkol veya kimyasal bazlı
- Tonerlerden daha güçlü
- Alkol bazlı ürünler içerebilir
- Cadı ela ve salisilik asit kullanılır
- Ürünlere duyarlı olmayan yağlı, normal ciltler için idealdir.
- Alkol cildi daha da kurutabileceğinden kuru ciltler için iyi değildir
NASIL KULLANILMALI?
Her iki ürünün de kullanılabileceği şekilde benzerlikler vardır. Bunlar aşağıda listelenmiştir:
- Sıkılaştırıcı veya toneri ancak cildinizi temizledikten sonra ve herhangi bir nemlendirici kullanmadan önce kullanmalısınız.
- Bir pamuğa biraz sıkılaştırıcı veya toner dökün ve tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bir büzücü kullanıyorsanız, yüzünüzün gözleri ve göz altı kısmından kaçının.
- Her iki ürün de ciltte bırakılmak üzere tasarlandığından, uyguladıktan sonra yıkamayın ve cildinizde kurumasını bekleyin.
- Toneriniz bir sprey içindeyse, yüzünüze buğu gibi püskürtün ve bırakın.
- Cildiniz toner veya büzücü nedeniyle hafif nemli olsa bile nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz.
- Akne önleyici tedaviler veya topikal retinoid kremler, güneş kremi, göz altı jelleri veya kremleri gibi diğer tüm cilt bakım ürünleri ve yaşlanma önleyici serumlar ancak cilt tamamen kuruduktan sonra uygulanmalıdır.
TONER YA DA SIKILAŞTIRICI KULLANMALI MISINIZ?
Aslında hayır. Tonerler ve sıkılaştırıcılar, "kullanılması gereken" kategorisine giren ürünler değildir. Günümüzde tonerler ve büzücüler, sıklıkla kapatıcı ve fondöten kullananlar içindir. Tonerlerin ve büzücülerin işe yarayıp yaramadığı ve etkinlikleri henüz kanıtlanmamıştır.
Temizleme, tonlama ve nemlendirme rutinini duymuş olabilirsiniz, ancak bu, yüz temizleme seçeneklerinin banyo sabunu veya kremle sınırlı olduğu zamanlar içindi. Her iki ürün de ciltte kalıntı bıraktı. Bu tortuyu gidermek için büzücüler ve tonerler icat edildi.
Aşırı kuruluğa neden olabileceğinden, her cilt tipi için her ikisinin birden kullanılması önerilmez.
- Arka Sokaklar oyuncusu kanseri yendi! Setlere dönüyor
- Yağmur Tanrısevsin'den kovboy kombini! 'Western stili'
- Babasının ölümüyle kahrolmuştu! Paylaşımı herkesi duygulandırdı
- Nihat Doğan, Hülya Avşar'ın programını terk etti! Nedenini de açıkladı
- Wanda Nara Icardi'den boşanmak için servet istiyor! Talepleri dudak uçuklattı