Bu da 'kış dondurması'
Dünyaca ünlü dondurma üreticisi MADO, bir ilke daha imza atarak, soğukluk hissi vermeyen 'kış dondurması' üretti
MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, tüketici taleplerini dikkate alarak farklı çeşitte dondurma üretmeye önem verdiklerini söyledi. Kanbur, "Kış dondurması 5 yıl süren araştırma ve geliştirme çalışmamızın ürünü. Bu çeşidimiz soğukluk hissi vermiyor. Üretimde kullandığımız girdiler de diğer dondurma çeşitlerimizde olduğu gibi salep ve keçi sütü. Kışlık dondurmamızın sadece yapım tarzı farklı. Amacımız insanların kışın da dondurma yemesini sağlamak. Bizim geleneksel kış tatlılarımız var. Örneğin karsambaç bu tatlılardan biri. Kış mevsiminde kar ile pekmez karıştırılarak yapılırdı. Karsambaç şimdilerde unutuldu. Biz karsambaçtan yola çıkarak kış dondurmasını ürettik"dedi.
SEZONLUK ÜRÜN OLMAKTAN ÇIKTI
Dondurmanın yeni çeşitleriyle sezonluk gıda olmaktan çıktığını da anlatan Kanbur, "Eskiden Türkiye’de kışın dondurma olmazdı. Dondurma sezonu 23 Nisan’da başlar ve Cumhuriyet Bayramı’nda sona ererdi. 1980’de ilk olarak işyerimizin camına ’sobanın karşısında dondurmayiyin’ diye bir yazı astım. Aman Allah’ım öyle tepkiler aldım ki inanamazsınız.’Kışın dondurma yenir mi?’ dediler. Sonra yavaş yavaş insanlar kışın dondurma yemeye alıştı. Biz de kış mevsiminde önce haftanın bir günü, sonra iki günü sonrada her günü dondurma yapmaya başladık. Biz dünya markası olma yolunda ilerliyoruz"diye konuştu.
KAHRAMANMARAŞ, (DHA)