Bu sis 'romantizma' yapıyor!
Antalya'nın Kaş ilçesine ekim-mayıs ayları boyunca çöken sis romatizmaya neden olsa da sisin oluşturduğu romantik manzarayı seyretmek için herkes Kaş'a akın ediyor
Doğası, denizi ve tarihi zenginlikleriyle alternatif turizmin önemli merkezlerinden Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kasaba Ovası’nı Ekim- Mayıs ayları boyunca sürekli sis kaplıyor. Bu eşsiz doğa olayı bölgeye gelenleri hayran bırakırken, 6 ay boyunca günün yarısını sisin içinde geçiren köylüler, sırt ve bacak ağrılarından şikayet ediyor. Alternatif turizm alanlarıyla ünlü Kaş, aynı zamanda doğasıyla da tatilcileri çekiyor.
BEYDAĞLARINA TIRMANIYORLAR
İlçede bu yönüyle en çok ilgi çeken yeri ise Kasaba Ovası. Kasaba Ovası ve çevresindeki Dirgenler, Kasaba, Karadağ, Ortabağ, Ahatlı, Uğrar ve Kemer köyleri, ekim ayından mayıs ayının sonuna kadar eşsiz bir doğa olayına sahne oluyor. Sabah saatlerinde bölgede başlayan sis kümesi, öğle saatlerine kadar her gün bölgeyi beyaz bir örtüyle kaplıyor. Köylerin üzerini örten sis, hemen arka tarafta yükselen Beydağları’nın üzerindeki karın beyazlığıyla tam bir uyum sağlıyor. Sisin oluşturduğu eşsiz manzarayı görmek isteyenler Beydağları’na tırmanıyor.
ROMATİZMADAN ŞİKAYETÇİLER
Eşsiz manzarayı izleyenler, kendilerini Karadeniz yaylalarında zannediyor. Sis bulutu görenleri kendisine hayran bıraksa da, bölgede yaşayanlar bu eşsiz manzaranın romatizmaya neden olmasından yakındı. Sisin yaşamlarının bir parçası haline geldiğini anlatan bölge sakinleri, ekim- mayıs ayları arasında öğle saatlerine kadar her gün köylerin üzerini kaplayan sisin yaşlılarda sırt ve bacak ağrılarına neden olduğunu söyledi.
SERALARDA DONU ÖNLÜYOR
Denize 300 metre mesafedeki Kasaba Köyü’nde ziraat mühendisi olarak görev yapan Yunus Okuşluk, sisin seracılık yapılan bölgede ’don’ olayını önlediğini söyledi. Özellikle çukurda kalan Kasaba Köyü’nün 6 ay süreyle sis perdesiyle kaplı olduğunu anlatan Okuşluk, "Havanın sürekli sisli olması romatizmal hastalıkları tetikliyor. Özellikle yaşlılarda sırt ve ayak ağrılarına neden oluyor. Ancak tarımın yaygın olduğu bölgede sis doğal bir klima görevi gördüğü için don tehlikesi yaşanmıyor. Bu da çiftçilere fayda sağlıyor" dedi. Kasaba Köyü’nde öğretmenlik yapan Cemil Saraçoğlu ise bu duruma alıştıklarını belirterek, "Öğle saatlerinde sis tabakası dağılıyor ve güneş açılıyor. Eşsiz manzarasıyla Beydağları ortaya çıkıyor. Karadeniz Bölgesi’nde görmeye alışık olduğumuz manzarayı burada görmek mümkün. Yılın 6 ayı böyle geçiyor" diye konuştu.
YAŞLILAR ŞİKAYETÇİ
Sera sahiplerinden Celal Arıkan da sis nedeniyle bölgede don yaşanmadığını, bu sayede seralardan yüksek verim aldıklarını anlattı. Kasaba Köyü Muhtarı Süleyman Özen ise sis nedeniyle yaşlıların sırt ve ayak ağrısı yaşadığına vurgu yaptı.
DHA
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'