Yaşam Bursalı ustadan yaprak altınlı pizza! Fiyatı ise...

Bursalı ustadan yaprak altınlı pizza! Fiyatı ise...

Paylaş
Bursalı ustadan yaprak altınlı pizza! Fiyatı ise...

Bursa'da restoranları bulunan bir pizza ustası, malzemeleri arasına 24 ayar yenilebilir yaprak altın da kattığı pizzalarla dikkatleri üzerine çekiyor. İlk başta biraz yadırgasalar da müşterilerin daha sonra afiyetle yediği altınlı pizzanın fiyatı ise...

Bursa kent merkezi ve merkez ilçelerde 10 pizza restoranı bulunan, 20 yıllık İtalyan mutfağı ustası İrfan Yalçın, 1 miligramlık 24 ayar yaprak altın kattığı altınlı pizzayı, mozarella peyniri, domates sos, dana jambon ve fesleğen eşliğinde servis ediyor.

Yalçın, yaptığı açıklamada, mesleği gereği sürekli dünya trendlerini araştırdığını belirterek, dünyada çok fazla altınlı ürünlerin satıldığını fark ettiğini söyledi.

'JET SOSYETE' YİYORMUŞ AMA...


Altının yenildiğini ilk kez o zaman öğrendiğini ifade eden Yalçın, "Bunu 'jet sosyete' diye adlandırılan kesimin yediğini öğrendim. Sonra altına nasıl ulaşabileceğimizi araştırdım ve Amerika'da yenilebilir altın üreten bir firma buldum." dedi.


İnternet satış sitesi Amazon'da 24 ayar altın yaprakları bu şekilde satılıyor. (20 yapraklısının fiyatı 10.30 dolar yani yaklaşık 37 lira)

'ELİN FRANSIZI, İNGİLİZİ YİYORSA, VATANDAŞIMIZ NİYE YEMESİN'


Yalçın, bağlantıları kurduktan sonra yenilebilir altının aslında çok pahalı olmadığını, öyle "jet sosyete"lik bir şey de olmadığını gördüğünü belirterek, "Sonra 'Elin Fransızı, İngilizi, Amerikalısı yiyorsa bizim Türk vatandaşımız neden yemesin?' diyerek menümüze koyma kararı aldık." diye konuştu.

'ÖNCE KAMERA ŞAKASI SANIYORLAR'


İnsanların "altınlı pizza" deyince şaka yaptığını zannettiklerini, şaşırdıklarını, hatta kamera şakası sandıklarını anlatan Yalçın, müşterilerinin önce "Altınlı pizza mı olur?" diye sorular yönelttiklerini ancak çoğunun tatmak için sipariş verdiğini belirtti.



İŞTE ORTA BOY ALTINLI PİZZANIN FİYATI...


Yalçın, altının baskın bir tadının olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun aslında çıkış kaynağı kendini ödüllendirmek. Herkes kendini ödüllendirmeli. Fiyat olarak da makul. Normal pizza fiyatları 15 - 25 lira arasında değişiyor. Altınlı pizzanın fiyatı ise 100 lira. Zaten bizim pizzalarımız orta boy. Çok rahat 2 kişinin doyabileceği büyüklükte. 50 lira verip o gün altınlı pizza yenebilir. Her çalışan maaşını aldığı gün kendini altınlı pizzayla ödüllendirebilir. Çok uçuk bir rakam değil. Bugün dünyadaki örnekleri 500 dolar, bin dolar, 2 bin dolar. Buradan da şunu görüyoruz; yabancı ülkelerdeki restoranlar bin dolara bir altınlı pizza satarak hakikaten insanları güzel sömürmüşler. Çünkü öyle bir maliyeti yok."

'GÜZEL BİR ANI OLUR'


Herkesi altınlı pizzayı tatmaya davet eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Kendini ödüllendirmek adına böyle bir pizza yenebilir, böyle bir deneyim yaşanabilir. Zaten ömrü hayatında bir kere altınlı pizza yersin. Onu da deneyimlemiş olursun ve güzel bir anı olur. Değer verdiğin insanlara eşine, sevgiline, kardeşine, arkadaşına ödül olarak altınlı pizza ısmarlayabilirsin. Bu da karşı tarafa verdiğin değeri gösterir. Bütün restorancı arkadaşlarıma da sesleniyorum; bu jet sosyetenin yediği ürünlerin aslında halka indirilebildiğini göstermemiz lazım."

Yalçın, içinde 24 ayar altın bulunan pizzayı mozarella peyniri, domates sos, dana jambon ve fesleğen eşliğinde müşterilerine sunuyor.

AA

Haberin Devamı