Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi! Tilya kürü yağların depolanmasını önlüyor
Kolay bulunan 3 malzeme ile yapılan bu kürün içeriğindeki bileşenler sayesinde, açlık ve tokluk hormonları dengeleniyor. Yağların depolanmasının önüne geçiliyor. "Herkes yılda 1 kez uygulamalı" diyen Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tarifini verdiği zayıflatan tilya kürü sayesinde sağlıklı bir şekilde hızla kilo verebilirsiniz.
Posta.com.tr | Kış aylarında hem bağışıklığınızı güçlendirirken hem de fazla göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak bu kür, enerjik ve fit bir beden sahip olmak için size çok yardımcı olacak. Açlık ve tokluk hormonlarınızı dengeliyor, yağların depolamasını engelliyor. Yapılışı da uygulaması da çok kolay. Tilya kürü nedir? Neden bu kadar etkili? Tilya kürü nasıl yapılır?
Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tarifini verdiği, ismini ıhlamur kelimesinin latince karşılığından alan "Tilya kürü" bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra kısa zamanda kilo vermenizi sağlayabilir.
TİLYA KÜRÜ NEDEN BU KADAR ETKİLİ?
Tilya kürünün mucizesi içeriğindeki bitkilerde bol miktarda bulunan "tilirozit " bileşeninden geliyor.
Açlık ve tokluk hormonu olan ghrelin ve leptin üzerindeki etkileri sayesinde gereksiz açlık krizleri önleniyor ve doğal yollardan kilo vermenize neden oluyor.
Tokluk hormonu olarak nitelendirebileceğimiz Leptin, yağ hücreleri tarafından salınır ve iştahı azaltmak için savaşır. Ghrelin ise tam tersine mide tarafından salgılanır ve aç hissetmenize neden olan bir hormondur.
Bu hormonlarda ortaya çıkan dengesizlikler vücudun yağ depolamasına neden olur ve kilo alımı başlar.
Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdiği tilya kürü için ,"Vücudun yağ metabolizmasını düzenliyor. Yağ metabolizması sağlıksız çalışmaya başladığı zaman vücut yağ depolamaya başlar. Bu kürle hemen 3 gün sonra yağ yakmaya başlayanlar var." diyor ve sağlıklı bir insanın yılda 1 kez uygulaması gerektiğini belirtiyor.
Tilya kürü 3 farklı bitki ile kolayca hazırlanır.
- Ihlamur,
- Kuşburnu
- Altın otu
TİLYA ÇAYININ FAYDALARI
- Bu bitkilerde bulunan tilirozit bileşeni bu hormonları dengeler ve yağların depolanmasının önüne geçer.
- İnsülin direncini kırar
- Leptin hormonunun uzun salınımlı olmasını sağlar ve daha uzun süre tok hissedersiniz
- İştahınızı kontrol etmenizi sağlarken, gereksiz açlık krizlerinin önüne geçer.
- Kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynağı ıhlamur, tilya çayına adını veren oldukça bilindik bir bitkidir.
- Ihlamur çayı, iltihapla savaşmaya ve hormonları dengelemeye yardımcı olan tilirosid ve kaempferol gibi güçlü antioksidanlar içerir.
Bağışıklığı güçlendirmek, solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek, yüksek tansiyonu dengelemek, kaygıyı yatıştırmak ve sindirim sorunları için sıklıkla kullanılan ıhlamurun faydaları bu kadar değil...
IHLAMUR: Ihlamur kilo vermenizde önemli etkilere sahiptir. Özellikle tilya küründe kullanılan kuşburnu ve altın otu ile birleştiğinde içeriğindeki tilirozit güçlenir ve ideal kilonuza ulaşmanız için en büyük yardımcınız olabilir.
KUŞBURNU: Tilya kürünün yağ yakımı etkisinin aktive olabilmesi için gerekli C vitamini kuşburnu ile sağlanır.
2015 yılında yayımlanan yeni bir bulgu, kuşburnu meyvesinin zayıflama konusunda ne kadar değerli olabileceğini gösteriyor.Japon araştırıcılar tarafından yürütülen klinik çalışmada kuşburnu meyvesi özütünün abdominal organların etrafını çevreleyen yağın azaltılmasında yararlı olabileceği gösterildi. Araştırıcılar etkinin tohumlarda bulunan fenolik yapıdaki “trans-tilirozit” ile bağlantılı olduğunu belirtiyor.
Ihlamur gibi, kuşburnu da içeriğinde bol miktarda tilirosid içerir.
ALTINOTU: Ve tilya kürüne eklenen son bitki ise altın otu! Altın otu içerisinde de yağ metabolizmasını dengelemeye yardımcı olan tilirosid maddesinden bol miktarda bulunuyor. Altın otu tok tutma özelliği olduğundan dolayı zayıflamaya yardımcı olur. Pankreas ve safra salgısını artırır.Ödem atıcı ve hemoroide karşı destekleyici etkileri de vardır.
İpucu: Altın otu çiçeklerini karanlık ortamda saklamaya özen gösterin.
TİLYA ÇAYI NASIL YAPILIR?
İşte Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tarifini verdiği tilya kürü
- Ihlamur (10 gr)
- Kuşburnu (10 tane)
- Altın otu (10 gr)
1 litre tatlı (klorsuz) suyu bir kaba alarak kaynatın.
10 tane kuşburnu tohumunu havanda hafifçe çatlatın
Kaynayan suyun içerisinde bir tutam (10 gram) ıhlamur ve 10 tane kuşburnu atıp 4 dakika kaynatın.
Ardından 1 tutam (10 gram) altın otu atarak 4 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın. Ilımaya bırakın
Altın otunu fazla koyarsanız tadı acıyabilir.
Süzün
Yemeklerden 15-20 dakika önce tüketin
Kalan kısmı cam bi kapta saklayarak ertesi gün tüketebilirsiniz.
Uygulamaya 1 ay devam edin ve 2 hafta ara vererek uygulamaya devam edin.
ETKİYİ ARTIRIN: Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdiği Tilya kürünü biraz daha güçlendirmek isteyenlerin, tilya kürüyle birlikte, yine tirilosid bakımından güçlü çilek ve böğürtlenden tüketilmesini öneriyor.