Doğal gençleştirici Kereviz sapı! Her gün 1-2 tane tüketirseniz...
Kış mevsiminin en besleyici sebzelerinden biri olan kereviz gibi, kerevizin sapı da tam bir şifa kaynağı. Çiğ tüketilebildiği için içeriğindeki güçlü besin değerlerini kaybetmeyen kerevizin yeşil sapları sağlığınıza sağlık katacak. Kereviz sapının doğrudan tüketebilir ya da suyunu sıkarak kendiniz için çok besleyici bir smoothie yapabilirsiniz. Kereviz sapının faydalarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.
Posta.com.tr | Modern tıpta bile oldukça önemli bir yere sahip olan kereviz sapları, yüksek oranda B6, B2 ve C vitamini içeriyor. Cildinize, saçlarınıza ve tüm vücudunuza sağlıklı bir başlangıç için her gün 1-2 parça kereviz sapı tüketebilirsiniz. Kereviz sapları içeriğindeki bileşenler vücuttaki iltihabın atılmasına destek olarak, vücudun çok daha dinç olmasına da yardımcı oluyor.
Doğal bir gençleştirici olan ve alkali sebzeler arasındaki kereviz saplarının faydaları saymakla bitmiyor. Asitli gıdaları nötralize eden kereviz sapı vücudun bağışıklık sisteminin hızla güçlenmesine yardımcı oluyor. Çoğu zaman çöpe atılan kereviz sapları oldukça yüksek besin değerlerine sahip.
HER GÜN KEREVİZ SAPI YERSENİZ...
Kereviz saplarını her gün tüketmek için salatalarınza ekleyebilirsiniz. Salatalık gibi doğrudan limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kereviz saplarını smoothielerinize ekleyebilir, suyunu çıkarığ içebilirsiniz.
- Günlük almanız gereken vitamin ve mineralleri destekler
- Sindirim sistemine katkı sağlar
- Gününüzün daha dinç geçmesini sağlar, yorgunluğu azaltır.
KEREVİZ SAPININ FAYDALARI
Kerevizin sapı ve yaprakları keskin güçlü bir kokuya sahiptir ve bir o kadar da etkilidir. Her gün bir kaç kereviz sapı tüketmek sağlığınıza birçok fayda sağlar. Kereviz sapı yüksek oranda B ve C vitamini barındırır. Bunun yanı sıra magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına destek olur. Lifler açısından zengin olan kereviz sapı suyu folat asit açısından da çok zengindir. Kereviz sapı suyunun besin değeri çok yüksek olduğu için aynı zamanda besleyicidir.
- Sindirim sisteminin doğru ve dengeli çalışmasına destek olur
- Yüksek kolestrolü düşürmek için birebirdir.
- Karaciğeri korur
- Kereviz sapları genellikle anti- inflamatuarlar içerir. Bu nedenle vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcıdır
- Kereviz yaprağı böbrek rahatsızlıklarını önlemeye, böbrek taşlarının da düşmesine yardımcı olur.
- Kereviz yaprağı güçlü bir kanser koruyucusudur. Kansere yakalanmamak için ise sıklıkla tüketilebilir.
- Kereviz yaprağını anti- bakteriyel özelliği de bulunmaktadır.
KANSERE KARŞI İYİ BİR DESTEKLEYİCİ
Kereviz sapı suyu kansere karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. Kereviz sapları birçok yeşilikte olduğu gibi yüksek oranda antioksidan içerir. Antioksidanlar hücre bozulmalarına neden olan serbest radikallere karşı koruyucudur. Bu nedenle her gün kereviz sapı tüketerek bol bol antioksidan alabilirsiniz.
KİLO VERMEK İÇİN İYİ BİR DESTEKLEYİCİ
Kereviz sapları tüketiyorsunuz diye kilo vermeye başlayamazsınız ancak kereviz saplarındaki yüksek lif oranı bağırsak sisteminizi dengeleyerek vücudunuzun doğal kilo kontrolü mekanizmasını çalıştırabilir.
Ayrıca kereviz sapındaki enzimler, kilo verme ve yağ yakma konusunda da diyetinizi destekleyici olacaktır. Diyet yapan kişiler kereviz sapı gibi kereviz tohumlarından yapılan kereviz çayını da rahatlıkla tüketebilirler. Kereviz çayı aynı zamanda güçlü bir yağ yakıcı olarak bilinir.
NE ZAMAN TÜKETMELİ?
Kereviz sapı tüketmek için günün her saati harikadır. Gece atıştırmalığı olarak yiyebilirsiniz ya da sabah metabolizmanızı uyandırmak için detoks etkileriyle bilinen kereviz sapı suyundan faydalanabilirsiniz. Akşam vakti yatmadan önce kereviz çayı içildiğinde cildi tazeleyerek derinlemesine bir uyku fırsatı verir.
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'
- Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş kaç yaşında, hangi dizide oynuyor, sevgilisi var mı? Mina Demirtaş'ın boyu kaç, kaç kilo?