Kuşburnu çayı nasıl yapılır, nasıl demlenir? Kuşburnu çayı zayıflatır mı?
Kuşburnu çayı harika bir C vitamini kaynağıdır ve daha soğuk aylarda düzenli olarak içerseniz soğuk algınlığını hafifletebilir hatta yok etmeye bile yardımcı olabilir. Kuşburnu, sonbahar aylarında toplanır kurutulur kış aylarında ise çay olarak yapılır. Peki, kuşburnu çayı nasıl yapılır? C vitamini deposu kuşburnu çayının nasıl yapıldığını bilmeyenlere işte kuşburnu nasıl yapılır sorusunun cevabı…
Kuşburnu çayı hafif mayhoş bir tat bırakan vitamin ve mineral deposu, bağışıklık güçlendirici bir kış içeceğidir. Bu sağlıklı meyve lezzetli olduğu kadar içerisinde sağlığınız açısından yararlı bileşenler de bulundurmaktadır. Kuşburnu çayı Türkler ve Çinliler tarafından yıllarca ilaç olarak kullanılmıştır. Eski zamanlarda çeşitli enfeksiyonel hastalıklar ve kış hastalıkları kuşburnu çayı ile tedavi edilirdi. Kuşburnu çayını paketlenmiş olarak tüketmek yerine kurutulmuş meyve olarak çayını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kuşburnu çayı nasıl yapılır sorusunu soruyorsanız en sağlıklı kuşburnu çayı pişirme yöntemlerini birazdan vereceğimiz bilgilerde bulabilirsiniz.
Kuşburnu çayı nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Mevsiminde toplanan kuşburnu kışa hazır hale getirmek için kurutulur. Kurutulmuş kuşburnundan çay hazırlamak isteyenler bu C vitamini deposu besinden mutlaka faydalanmalıdırlar. Kuşburnu çayı nasıl yapılır sorusunu soranlara işte aşama aşama kuşburnu çayı tariflerimiz.
Kuşburnu çayı malzemeleri
Taze toplanmış kuşburnu
Kaynayan su
Suyu kaynatın
Kullanacağınız bardağın büyüklüğüne göre su miktarını ayarlayın. Su iyice kaynatıldıktan sonra, suyu ısıya dayanıklı bir bardağın içine dikkatlice dökün.
Kurutulmuş kuşburnu meyvesini avucunuza alın
Kuşburnu, kaynamış suyun olduğu bardağa yerleştirin. Suyun kuşburnunu tamamen kapladığından emin olun. Bunun olmadığını fark ederseniz, ya kaynar ve daha fazla sıcak su ekleyin ya da kuşburnunu kabın dibine itmek için bir kaşık kullanın.
Demleme aşaması
Kuşburnu ve kaynamış suyu 10-15 dakika dikleşmeye bırakın.
10-15 dakika sonra, çayı dikkatlice servis kaplarına dökün.
Kurutulmuş kuşburnu meyvesinden çay yapımı
Mevsiminde topladığınız yaş olan kuşburnu meyvelerini güneşte veya evde kurutabilirsiniz. Ancak havanın nemli olduğunu düşünüyorsanız ve vaktiniz yeterince yoksa kuşburnunu fırında da kurutabilirsiniz.
Kuşburnu nasıl kurutulur?
1.ADIM: Dilediğiniz miktarda kuşburnunu alın. İyice yıkayın.
2.ADIM: Daha sonra kuşburnu bıçakla ikiye bölün. İçerisindeki çekirdekleri çıkarmak isterseniz ayıklayın.
3.ADIM: Yağlı kağıt üzerine meyveleri serin ve fırına yerleştirin.
4.ADIM: 120 derecede çalıştırdığınız fırına kuşburnu meyvelerini ekleyin.
5.ADIM: Kuruduktan sonra çıkarabilirsiniz.
Kurutulmuş kuşburnu meyvelerinden çay yapımı
1.ADIM:Her çay bardağı için 1 çay kaşığı kurutulmuş kuşburnu karışımı kullanın.
2.ADIM: Bitki çayı süzgecinin içerisine kuruttuğunuz kuşburnu çayını ekleyin.
3. ADIM: sonrasında süzgecinizi bardağın içerisine alın.
4. ADIM: 15 dk boyunca süzgeci bardağınızda tutun.
5. ADIM:15 dk sonunda çayınız tüketilmeye hazır haldedir.
- Karnı burnunda hamile Zeynep Demirel'den mayolu poz! Düştüğü not güldürdü
- Ahu Tuğba'nın kızına miras! Mallarını saymaktan çekindi
- İbrahim Tatlıses, eski gelini Ceylan'ı tek kalemde sildi! Nedeni de belli
- MasterChef'in sevilen jürisi Mehmet Yalçınkaya usta oyuncuyla karşılaştı!
- Bergüzar Korel'e yapay zekalı sürpriz!