Oruç tutarken tatlı tüketimine dikkat!
Ramazan ayında vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlü tutmak için sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında beslenme için önemli uyarılarda bulunuyor. Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta ve peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. Ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmek için bu önerilere mutlaka göz atın.
İHA
Ramazan ayında doğru beslenmek vücut sağlığınız için büyük önem taşıyor. İftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor.
Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta ve peynirin sofralardan eksik edilmemesini öneren Beslenme ve Diyet Uzmanı Sümeyye Korkmaz, "İlk olarak sağlık sorunu yaşamayıp oruç tutan insanlarda, beslenme yanlışlığı olduğunda kilo alımına çok yatkın olmaktadırlar. Ramazanda ilk olarak sahura kalkıyoruz kesinlikle kalkmadan yatmak veya hiç yemeden yatmıyoruz. Sahurda gözleme, börek, poğaça vb. türü şeylerden genellikle uzak duruyoruz. Bunların yerine protein içeriği yüksek olan yumurta ve peyniri sofradan eksik etmiyoruz. Yumurta ve tercih ettiğiniz peynir gün boyu aç kalmanızın önüne geçecektir. Bunun yanında sahurda kesin ama kesin bol salata hazırlıyoruz, vitamin ve mineral eksikliğinin ve gün boyu susuz kalmamızın önüne geçecektir. Sahurda ise beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih etmenizi öneriyorum. Bu sayede kan şekerimiz gün boyu daha çok dengede kalacaktır. Eğer pide tercih edeceksek ve kilo problemimiz varsa sade pide tercih edilmelidir bu sayede susamdan gelecek yağ alımının önüne geçeriz" diye konuştu.
TATLI TERCİHLERİNDE DİKKAT!
İftardan sahura kadar en az 2 litre su tüketilmesini öneren uzman isim Ramazan ayında tatlı tüketimine karşı da uyarıda bulundu.
"İftara gelirsek; kesinlikle hurma ve veya su ile orucumuzu açıyoruz. Başlangıç olarak çok sıcak olmamak şartıyla çorbamızı içiyoruz, 5-10 dakika dinlenip diğer yemekleri yiyoruz. Bu sayede fazla enerji alımının ve şişkinliğin önüne geçmiş oluruz. Ana yemekler olarak et ve/veya sebze yemekleri yiyebiliriz fakat yemeklerin suyunu tüketmemeye özen gösterelim bu şekilde daha az yağ almış oluruz. Küçük lokmalar halinde ve iyice çiğnemeye özen gösterelim yoksa hazımsızlık ve şişlik şikayetleri oluşabilir. Susuz kalan vücudumuza suyun yerine konulması için iftardan sahura kadar geçen sürede en az 2 litre su içmeliyiz. İftar sonrasında yapılabiliyorsa 15-30 dakikalık yürüyüşler sizi rahatlatacak ve ağırlık oluşumunun önüne geçecektir. Ramazan ayında çoğu kişinin canı tatlı istemektedir. Tatlı tercihlerini sütlü tatlı olarak yapmalıyız. İftarla birlikte değil, ara öğün şeklinde olursa çok daha güzel ve dengeli olmuş olur. Ramazan ayında meyve ve sebze tüketiminde eksiklikler görülmektedir. Bu yüzden iftardan sahura kadar kesinlikle ara öğünler yapmalıyız. Bu ara öğünlerde meyvelere, kuru yemişlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz"
- Arka Sokaklar dizisi bu kez FETÖ'yü mercek altına aldı
- İnci Taneleri'nden Annem Ankara'ya hoş geldin mesajı
- Mauro Icardi güzel şarkıcıyla bir araya geldi, Wanda Nara çılgına döndü
- Hazal Kaya'dan yeni taşınma haberi: Yine ev değiştiriyoruz!
- Yasmin Erbil, ev hapsindeyken TikTok yayını açan babasından dert yandı