Japonya’nın en aktif yanardağ olan Kyushu adasındaki Sakurajima 17 Aralık'ta yeniden faaliyete geçmişti. Külleri bir kilometre kadar yukarıya yükselen patlamada, aynı anda yıldırım da düşmesi objektife yansıdı.
Dünyanın en aktif yanardağlarından Sakurajima'da 17 Aralık'ta bir patlama yaşandı. Yanardağdan fışkıran küller iki kilometreyi aşan bir yüksekliğe ulaştı. Civar köylerde oturanlar patlamayı canlı olarak izledi. Patlamada can veya mal kaybı olmadı.Japonya'daki bir yanardağ patladığı sırada gökyüzünde oluşan yıldırımın görüntüsü ise kendine hayran bıraktı. Hava yükselen kül bulutları arasında oluşan yıldırımsa Reuters'tan bir fotoğrafçının kamerasına yansıdı.
Nedeni tam olarak bilinmiyor
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, volkanik yıldırım olarak da bilinen doğa olayının nasıl ortaya çıktığı henüz tam anlaşılamıyor. Bilim insanları, kül bulutu içindeki yüklü parçacıkların sürtünmesi sonucu oluşan elektrik nedeniyle yıldırımın ortaya çıktığını düşünüyor.
Lav akıntıları diğer ada ile birleşmesini sağladı
Sakurajima Yanardağı'nın yer aldığı bölge bir zamanlar Kagoshima Körfezi içinde ayrı bir adaydı. Ancak 1914'te yaşanan büyük yanardağ patlamasında aylarca oluşan lav akıntıları adanın doğusundaki kıyı hattını doldurunca, yanardağın bulunduğu bölge Ōsumi Yarımadası'yla birleşti.
20. yüzyılda ülke tarihindeki en büyük yanardağ patlaması olarak kayıtlara geçen olaydan sonra can kaybı yaşanan birkaç deprem de meydana gelmişti.
- Justin Bieber müzik listesine girdi! Eşi sıralamadan rahatsız oldu
- Arka Sokaklar dizisi bu kez FETÖ'yü mercek altına aldı
- İnci Taneleri'nden Annem Ankara'ya hoş geldin mesajı
- Mauro Icardi güzel şarkıcıyla bir araya geldi, Wanda Nara çılgına döndü
- Hazal Kaya'dan yeni taşınma haberi: Yine ev değiştiriyoruz!