Hem lezzetli hem hafif bir iftar tatlısı olarak Sultan Sarması
Sütlü tatlı sevenler için yapımı oldukça basit ve çabuk, üstelik de çok lezzetli bir tatlı olan Sultan Sarması'nı iftar sofralarında rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Sultan sarması tarifi 16 kişilik, 1 günlük bir hazırlık süresi ve 20 dakikalık bir pişirme süresiyle servise hazır olacak...
Malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı kakao
2 litre süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilin
3 su bardağı hindistan cevizi
4 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)
Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. 1 gün boyunca buzdolabında bekletin. 1 gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın. Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, isteğe bağlı antep fıstığı serpiştirerek servis edin.
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'