Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'ndan kalan etleri lezzeti bir şekilde değerlendirmenin basit bir püf noktası var. O halde kahvaltılık kavurma haberimiz tam size göre!
Kahvaltıya özel kışlık kavurma tarifi
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Kahvaltılık kavurma tarifi için malzemeler (10 kişilik):
1,5 kilogram kuzu veya dana eti
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram iç yağı veya kuyruk yağı
Hazırlanışı:
Kuzu etini, iri bir şekilde doğrayın. Derin bir tencere içerisine, hazırlamış olduğunuz etleri ekleyin. Etleri kısık ateşte, 15 dakika boyunca kendi suyu ile pişirin. Ayrı bir tencere içerisinde iç yağını eritin. Eritilmiş iç yağını, kuzu etinin içerisine ilave edin. İç yağı ile kuzu eti birbiriyle iç içe geçene kadar pişirmeye devam edin. Kavurmayı pişirmeyi bitirmeden tuz ilave edin. Kavurma soğuduktan sonra, bir saklama kabının içerisine alın. Kavurmayı bastırarak saklama kabının içerisine yerleştirin. Hazırladığınız lezzeti, buzdolabında saklayın.
Kışlık kavurma hazır, afiyet olsun!
Lezzetli bir öneri: Kışlık kavurmanın ana lezzetini, iç yağı oluşturur. Kavurmanın tuzu, yaptığınız diğer yemeklere göre biraz daha fazla olması gerekiyor. Tuz sayesinde, hazırladığınız kavurmayı daha uzun bir süre saklayabilirsiniz.