Kilo vermek isteyenlere 4 özel tarif
Yazın sahillere bomba gibi dönmek istiyoruz ama bir yandan da o çok sevdiğimiz yiyeceklerden içeceklerden vazgeçmek istemiyoruz. İşte bu haberdeki tarifler tam anlamıyla ne yardan ne serden geçebilenler için…
29 Kasım 2016 , Salı 14:29
KARNABAHAR VEYA KABAK PİZZASI
Çok seviyoruz pizzayı değil mi! Görüntüsünü, tadını, lezzetini… Peki, pizzayı un olmadan da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Un yerine karnabahar ve kabak kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 karnabahar veya 2-3 orta boy kabak
2,5 yemek kaşığı tuzsuz peynir
1 diş sarımsak
2 büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Rendelenmiş mozarella peyniri 3-4 dilim pastırma Karnabahar çiçeklerini 15 dakika haşlayın. Pirince dönüşünce rondodan geçirin. Sarımsak, tuz, sarımsak ve istediğiniz baharatları karnabaharı da ekleyerek bir kapta yoğurun.
Pizza şeklini verdikten sonra, 20 dakika 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pizza pişerken 1 diş sarımsak, domates ve domates salçasından sos yapın. Pizzayı fırından alın, üzerine 2,5 yemek kaşığı tuzsuz rendelenmiş peyniri serpin. Sosu da yayın, daha sonra da pastırmalarınızı ve mozarellayı serpin. 12-13 dakika daha fırında pişirdikten sonra işlem tamam. Aynı işlemi kabakla yapmak istiyorsanız da kabaklarınızı rendeleyip haşlayın yine 15 dakika. Sonuç hep aynı.
VEJETARYEN BURGER
Etsiz olduğuna ne görüntüsünden ne de lezzetinden inanmak zor. Üstelik yağda da kızartmıyorsunuz.
MALZEMELER:
150 gram yeşil mercimek
150 gram kuru fasulye
1 orta boy patates
2 adet rendelenmiş soğan
2 adet yumurta
Öncelikle yeşil mercimek, kuru fasulye ve patatesleri haşlayın. Sonra yumurtaları da katıp rondodan geçirin. Çukur bir kabın içinde rendelenmiş soğan ve baharatlarla birlikte yoğurun. Bir avuç ufalanmış bayat ekmek içini de dahil edin. Biraz daha yoğurun. Büyük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparın daha sonra bu karışımdan. Tavada bir yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirin. Bir de tam buğdaylı çavdar ekmeği de buldunuz mu; işte sağlıklı burgeriniz hazır!
TROPİK TOST
Bilen bilir, avokado kızarmış ekmeğe o kadar yakışır ki! “Farklı lezzetlere açığım” diyenlere şahane bir önerimiz var.
MALZEMELER:
Tam buğdaylı iki dilim tost ekmeği
1 demet roka
50 gram semiz otu
Küp küp doğranmış avokado
Light labne
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tavaya kaşığın ucuyla zeytinyağı döküp roka, semiz otu ve küp küp doğradığınız avokadoları karabiber ve tuz da ekleyerek 2 dakika tavada çevirin. Kızarmış ekmeğinize labne sürün, karışımı üzerine ustaca dağıtın. İşte günün her saati tüketebileceğiniz şahane bir atıştırma.
EVDE PATATES CİPSİ
Kim demiş patates zararlı diye! Zararlı olan patates değil, kızartma… İçinde potasyumdan demire her şeyi barındıran ve gün boyu tok tutan bir besin nasıl zararlı olabilir ki?
MALZEMELER:
Çok ince doğranmış 3 patates
1 kaşık zeytinyağı
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Fırında patates cipsi için ise yapmanız gereken sadece patatesleri ince ince doğrayıp hafifçe zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirmek. Üzerine birer tutam kimyon ve karabiber de ekince o paketlenmiş cipslerden hiçbir farkı kalmayacak üstelik çok da sağlıklı olacak. Fırını önceden 180 dereceye hazırlayın, istediğiniz kızarıklığa erişene kadar pişirin. Sonra da afiyetle tüketin.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!
- Zeynep Koçak'tan 2025 dilek listesi! İlk sıradaki Teoman maddesi güldürdü
- Survivor 2025'e günler kala imaj değiştirdi!
- Çağla Şıkel'in oğluna nazar değdi! 'Gözümün önünde düştü yavrum'
- Yemekteyiz'in sunucusu Zuhal Topal yayında peruğunu çıkardı!