YaşamMasterChef tavuk ciğeri nasıl yapılır? Tavuk ciğeri pişirmenin püf noktası ve tavuk ciğeri tarifi

MasterChef tavuk ciğeri nasıl yapılır? Tavuk ciğeri pişirmenin püf noktası ve tavuk ciğeri tarifi

Paylaş
MasterChef tavuk ciğeri nasıl yapılır? Tavuk ciğeri pişirmenin püf noktası ve tavuk ciğeri tarifi

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar ciğerler yapacak. Ciğerler denince akla ilk gelenlerden birisi de tavuk ciğer tarifi. Peki, tavuk ciğer nasıl yapılır? Hem besleyici hem de lezzetli tavuk ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği tavuk ciğer tarifi, kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, tavuk ciğer nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tavuk ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUK CİĞER TARİFİ

Tavuk ciğer malzemeler

  • 500-600 gram tavuk ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet dolmalık biber (kırmızı)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

TAVUK CİĞER YAPILIŞI

  • İlk olarak tavuk ciğerlerinin fazla yağlı kısımlarını bıçak yardımı ile temizleyin.
  • Tavuk ciğerlerini soğuk su dolu kap içerisinde 10 dakika beklettikten sonra, suyunu süzün.
  • Ciğerlerin üzerini kuruladıktan sonra ortalarından iki parçaya bölün.
  • Kuru soğanların kabuklarını soyup piyazlık şekilde doğrayın.
  • Ardından kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp temizleyin ve ay şeklinde ince ince doğrayın.
  • Maydanoz yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.
  • Geniş bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.
  • Tavanın içerisine ilk olarak soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
  • Daha sonra kırmızı biberleri de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  • Küçük parçalara ayırdığınız tavuk ciğerleri de tava ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ciğerlerin pişmesine yakın üzerine salça ve baharatları da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Son olarak tavuk ciğerleri servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.