Pratik BilgilerBeyaz zıt anlamlısı nedir? Beyaz kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Beyaz zıt anlamlısı nedir? Beyaz kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Beyaz zıt anlamlısı nedir? Beyaz kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Beyaz kelimesi bir renk olarak günlük hayatta çok kullanılan bir sözcüktür. Bu bağlamda kelimenin zıt anlamlısı olarak siyah sözcüğünü kullanmak mümkündür. Beyaz zıt anlamlısı nedir? Beyaz kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Beyaz kelimesi için zıt anlamlı karşılıkları hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Birden fazla karşılığı olması ile beraber beyaz sözcüğü adına değişik zıt anlamlı kelimeler bulunur. Açık ve aydınlık bir renk olarak öne çıkan beyaz, birçok farklı alanda kullanılan en önemli renkler içerisinde yer alır. Aynı şekilde bunun zıttı olan siyah rengi de önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

BEYAZ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Hem gerçek hem de mecazi anlam üzerinden kullanılan beyaz kelimesi, aynı şekilde siyah sözcüğü ile gerçek ve mecazi anlam doğrultusunda değerlendirilir.

Yani beyaz kelimesine karşılık olarak birçok farklı alanda siyah kelimesini kullanmak mümkündür. Siyah kelimesi ise karanlık ve kara bir durumu ifade eder. Böylece beyaz sözcüğü için iki farklı zıt anlamlı kelime öne çıkmaktadır.

  • Siyah
  • Kara

Bu şekilde her kelime de günlük hayatta beyaz kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde değerlendirilir. Ancak siyah kelimesinin daha doğru bir zıt anlamlısı olduğunu söylemek mümkündür.

BEYAZ KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLARI NELERDİR?

Beyaz kelimesi bir renktir ve bu kelimeye karşılık olarak zıt anlamlısı siyahtır. Bu bağlamda siyah ve beyaz kelimeleri zıt anlamlı olarak pek çok farklı manada en çok değerlendirilen iki kelimedir. Aynı zamanda her iki kelime de hem gerçek hem de mecazi anlamı doğrultusunda kullanılır.

Haberin Devamı
  •  ‘’Ben siyah rengi çok severim.’’
  •  ‘’Onun kara bir geçmişi var.

Görüldüğü gibi bu şekilde siyah kelimesi gerçek anlamı ile beraber beyaz sözcüğünün zıt anlamlısı şekilde öne çıkar. Aynı şekilde kara kelimesi ise yine zıt anlamlı olmasına rağmen mecazi olarak yapısal açıdan değerlendirilir.