Buz çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Hikayesi nedir?
Buz çiçeği adından dolayı kış çiçeği algısı yaratır. Ancak durum sanıldığı gibi değildir. Buz çiçeği, güneş ışığı altında yapraklarında oluşan pırıltıların buz taneciklerine benzetilmesiyle buz çiçeği adını almıştır. Peki, buz çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Buz çiçeği hikayesi nedir? Buz çiçeği hakkında merak edilenler...
Uzun süre çiçeklerini tutan bu çiçeği, bilinen 4 farklı rengi bulunuyor. Ana yurdu Güney Afrika olan buz çiçeği, öğle çiçeği adıyla da bilinir. Peki, buz çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Buz çiçeği hikayesi nedir? Buz çiçeği yetiştirmek isteyenler için tavsiyeler...
BUZ ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?
Buz çiçeği bakımı zor olmayan çiçekli bitkiler arasında yer alır. Çok fazla sulanma ihtiyacı olmayan bir bitkidir. Fakat çok sıcak olan yaz günlerinde sık sulanmasında fayda vardır. Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir. önemlidir.
Buz çiçeği bakımında kumlu, humuslu toprak tercihi önemlidir. Nemli topraklardan çok hoşlanmayan bir bitki olması bakımından toprağın kuru olmasına dikkat edilmelidir. Evlerde, saksı içinde bakımı yapılan buz çiçeklerine vitamin takviyesi yapmak fayda sağlayan bir işlemdir.
Buz çiçeği ilkbaharın başlaması ile birlikte etli yapraklarını bir bir sunmaya başlar. Sonrasında ise çiçek açmaya başlar. Bahçeye ekilmiş ola buz çiçeğinin ara ara sulanması yeterlidir. Bu sulama işlemi ise iki günde bir olarak ayarlanabilir. Saksı içinde bakılan buz çiçeği sulaması her gün olacak şekilde yapılır.
BUZ ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Her çiçekli bitki gibi buz çiçeklerinin de kendilerine özgü dikkat çekici özellikleri bulunur. Bu özelliklerinden bazılarını ise şu şekilde madde halinde vermek mümkündür:
- Buz çiçeği bitkilerinin çiçek açma dönemi, ilkbaharın son aylarından başlar ve sonbahar ortalarına kadar devam eder.
- Bu bitkinin çiçekleri gündüzleri açılır ve gece vakitlerinde ise kapalı halde kalır.
- Çoğunlukla sarı, kırmızı, mor ve pembe renkte çiçek açarlar.
- Bu çiçeklerin yapraklarının formları ve yayılmacı yapısı sebebiyle birçok kullanım alanında örtücü özelliği dikkat çekmektedir.
- Buz çiçeği bitkilerinin boylarının uzunluğu çoğunlukla 30 - 40 cm arasında değişkenlik gösterir.
- Her mevsim boyunca yeşilliğini muhafaza edebilen yaprakları ve uzun süre canlı kalabilen çiçeklere sahiptirler.
- Her mevsime uyum sağlayabilen oldukça dirençli yapıları yalnızca kış aylarında aşırı soğuk havalarda zarar görebilmektedir.
- Oldukça hızlı yayılım gösteren bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple bahçelerde, parklarda, teraslarda dekoratif amaçlı peyzaj düzenlemelerinde yaygın olarak kullanılan bir bitki olma özelliği barındırırlar.
BUZ ÇİÇEĞİ NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?
Buz çiçeği, yıl boyunca ilkbahar ve yaz mevsiminde parlak pembe veya morumsu, küçük papatyayı andıran çiçekler üretir. Buz çiçeği genellikle haşere ve hastalıklara maruz kalmaz. Buz çiçeği ilk baharın son aylarında açmaya başlayarak sonbaharın ortalarına kadar devam eder.
BUZ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALIR?
Buz çiçeğinin çoğalması çok kolaydır. Buz çiçeğini, tohumla ya da çelik alma yöntemiyle rahatlıkla çoğaltabilirsiniz. Tohumları ilkbaharın erken dönemlerinde nemli toprak yüzeyinde ve sıcak bir ortamda filizlendirebilirsiniz.
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!