Cimri zıt anlamlısı nedir? Cimri kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?
Kelimeler ve anlamları merak konusudur. Bazı kelimeler toplumsal algıya dayanarak görüldüğü anda anlam çağrıştırırken bazıları için açıklama gereksinimi duyulabilmektedir. Cimri kelimesinin anlamı da kendi içinde olanlar arasındadır. Cimri gereğinden fazla tutumlu paylaşım yanlısı olmayan anlamı taşımaktadır. Zıt anlamlısı ise Cömert’tir. Cimri zıt anlamlısı nedir? Cimri kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.
Cimri kelimesinin, cömert, eli açık, bonkör olarak birden çok zıt anlamlısı bulunmaktadır. Gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan cimri kelimesinin anlamı, eli sıkı, parasını harcamaya korkan şeklinde tanımlanabilmektedir. Cimri sözcüğünün zıt anlamlıları arasında, müsrif, savurgan gibi ölçüyü aşanları tanımlayan ifadeler de bulunmaktadır. Bu türü kelimeler doğru özümsenip hayat dersi olarak rehber edinilmelidir.
CİMRİ ZIT ANLAMLISI NEDİR?
Cimri zıt anlamlısı, eli açık demektir. Eli sıkı, var yemez, pinti gibi tanımlanan cimri kelimesinin aksi yani zıt anlamlısı eli bol, paylaşabilen, yardım seven şeklindedir. Türk Dil Kurumu sözlük anlamları;
- Gelişmemiş,
- Fakir,
- Soysuz, değersiz,
- Bilgisiz, görgüsüz kimse şeklinde görülmektedir.
Ayrıca, müsrif, savurgan anlamı taşıyan cimri kelimesi bu tanımlar karşısın da kulağa hoş dahi gelebilmektedir. Çünkü yardımseverlik ve müsriflik yakın anlamlar taşısa da çok farklı kavramlardır. Biri (Yardımsever)sahip olduklarından olamayanları da faydalandırarak onurlu bir davranışta bulunmaktadır. Diğeri hesapsız davranarak kendisini zor durumda bırakacak kadar verici(savurgan) davranış sergilemektedir.
CİMRİ KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?
Cimri kelimesinin karşıt anlamlıları, birden fazladır. Cömert, eli açık, bonkör, paylaşmayı ve yardımlaşmayı seven kişi olarak ifade edilebilmektedir. Ayrıca ölçüyü kaçıran, savurgan ve müsrif olarak da cimri kelimesinin zıt anlamları bulunmaktadır.
Her konuda olduğu gibi yaşam boyu ölçülü davranarak yaşamak kıymetlidir. Cimri olarak tanımlanan, varlığı, bilgisi, görgüsünü kimseyle paylaşmayanlar kadar savurgan davranışta bulunanların da doğru yolda olmadığı gerçektir.