Pratik BilgilerGerçek zıt anlamlısı nedir? Gerçek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Gerçek zıt anlamlısı nedir? Gerçek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Gerçek zıt anlamlısı nedir? Gerçek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Genel olarak elle tutulan ve gözle görülen varlıklar gerçek olarak ifade edilir. Her ne kadar gerçeklik tam olarak bir anlam taşıması bile, bu anlamı üzerinden günlük hayatta kullanılır. Zıt anlamlı olarak ise sahte kelimesi değerlendirilir. Gerçek zıt anlamlısı nedir? Gerçek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Gerçek kelimesinin zıt anlamlı karşılığı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Varlıklar açısından ele alındığı zaman gerçek kelimesi elle tutulan ve gözle görülen varlıklar biçiminde kullanılır. Bunlar içerisinde bir durum, bir nesne ya da bir olduğu gibi pek çok unsur söz konusu olabilir. Bunun tam tersini anlatan ve gerçek olmayan durumlar sahte biçiminde değerlendirilir.

Haberin Devamı

GERÇEK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Gerçek kelimesinin karşılığı olarak zıt anlamlı şekilde sahte sözcüğü ele alınır. Aynı zamanda gerçek olmayan, elle tutulmayan ya da gözle görülmeyen unsurlar olarak ifade etmek mümkün. Diğer yandan sahte kelimesi manevi durumları üzerinden de ele alınır. Tabii gerçek anlamın dışında mecazi olarak da genelde insanlar için kullanılan bir sözcüktür.

GERÇEK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Gerçek kelimesinin zıt olarak gelecek sözcükler içerisinde sahte kelimesi yer almaktadır. Bu kelime aynı zamanda gerçek olmayan tanımlaması üzerinden ele alınabilir. Hem gerçek hem de mecazi anlamı doğrultusunda günlük yaşamın önemli sözlükleri içerisinde bulunduğunu ifade etmek mümkün.

‘’Bu sahte belgeler nedeniyle tutuklandı.

‘’Sahte paralar ile gerçek paraları ayırt edebilirim.’’

‘’Sahte davranan insanlardan nefret ediyorum.’’

Görüldüğü şekilde gerçek anlamının dışında mecazi olarak da özellikle insanlar üzerinde sahte kelimesi değerlendirilebilir. Daha çok gerçek olmayan, gerçekliği yansıtmayan durumlar söz konusu olduğunda ele alınan bir kelimedir.

Bu bağlamda hem gerçek hem de sahte kelimeleri aynı zamanda felsefi yönden de günümüzde hala ilgilenen bir olgudur. Çünkü gerçeklik ve sahteliğin tam olarak ne olduğuna yönelik kesinlik bulunmuyor.

Haberin Devamı