Pratik BilgilerHikaye eş anlamlısı nedir? Hikaye kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Hikaye eş anlamlısı nedir? Hikaye kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Hikaye eş anlamlısı nedir? Hikaye kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Her zaman için eş anlamlı sözcüklerde aynı ifade içeriğini buluruz. Yani eş anlamlılarda ters veya farklı anlamlar olmaz. Hikaye sözcüğü ise öykü, epikriz ve olay kelimeleriyle aynı anlamda veya eş anlamlıdır diyebiliriz. İşte, sizler için Hikaye eş anlamlısı nedir? Hikaye kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Hikaye sözcüğü için eş anlamlı bulmak zor bir iş değildir. Çünkü bu sözcük birçok zaman duyulur ve son derece popüler olarak karşımıza çıkar. Buda kelimenin sahip olduğu anlamı bilen kişi sayısının fazla olduğunu gösterir. Ayrıca bu sözcükle eş anlamlı olan kelimelerin ilki öykü olarak bilinir. Ancak bu sözcük dışında yer alan epikriz ve olay kelimeleri de aynı şekilde hikaye ile eş anlamlıdırlar.

Haberin Devamı

HİKAYE EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Hikaye için sadece tek bir eş anlamlı bulunmadığı bilinir. Zaten çoğu sözcükte birden fazla eş anlamın olduğunu görmek mümkündür. Hikaye sözcüğü için şu eş anlamlar bulunur;

  • Öykü,
  • Olay,
  • Epikriz.

Bilindiği üzere eş anlamlıların herhangi birisini cümlede kullanmak yeni bir anlam ortaya çıkarmaz. Sonuçta farklı bir kelime yerine aynı anlama gelen kelime günlerde yer almaktadır. Buda cümlede bir anlam değişikliği yaşanmasının önüne geçmiş olur.

HİKAYE KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Hikâye, bir olay hakkında sözlü veya yazılı olan anlatım şeklidir. Hikâye sözcüğünün olmadığı yerlerde ise karşımıza öykü kelimesi çıkar. Aslında öykü sözcüğü hikâyeye göre biraz daha popülerdir diyebiliriz. Aynı zamanda epikriz ve olay olarak bilinen sözcüklerde hikâye ile eş anlama sahip olarak dikkat çekerler.

Haberin Devamı

HİKAYE EŞ ANLAMLISI İLE İLİŞKİN CÜMLE ÖRNEKLERİ

  • Yazarın böyle bir hikâye bulması son derece etkileyici olmuş.
  • Yeni bir öykü yazmak için yalnız kalacağım bu eve geldim.
  • Bu olay içerisinde kendi hayatımdan parçalar gördüm.
  • Epikriz yazma konusunda biraz acemi olduğumu herkes biliyor.

 Cümlelerde yer alan eş anlamlı sözcüklerde değişiklik yapmak söz konusu olabilir. Cümlede bu yapıldığı zaman herhangi bir anlam değişikliği olmayacaktır. Buda eş anlamlı sözcükler konusunu daha net şekilde anlamaya kolayca yardımcı olur.