İntörn ne demek, Türkçesi nedir? İntörn kime denir?
İntörn, sıklıkla tıpta kullanılan bir kelimedir. Kullanım alanından dolayı önem taşıyan kelimeler sıralamasındadır. Bu yüzden İntör kelimesi ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre cümlelerinizde yer verebilirsiniz. Sizin için İntorn ne demek? Ne anlama gelir sizler için derledik.
İntörn dilimize İngilizce dilinden dahil olmuştur. İntörn, kelimesinin anlamı ise ön hekim anlamına gelir.
İNTÖRN NE DEMEK?
İntörn, doktorluk dönemi, tıp eğitiminde son sınıfta olan öğrencilere verilen isimdir. Mezuniyet öncesi son dönem, öğrencilikten mesleğe geçiş döneminin başlama süresince önemlidir. Hasta yönetimi, meslektaş ve sağlık çalışanları ile ilişkilere karşı beceri kazanılması bu döneme İntörn doktor denmektedir.
İNTÖRN TÜRKÇESİ NEDİR?
İntörn kelimesi, dilimizde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. İntörn, Türkçe anlamı " ön hekim " demektir. Hekim olma yolundaki son evre olarak da ifade edilir. Tıp fakültesinden mezun olmadan evvel, temel bilgi ve beceri kabiliyeti kazanılması için, herhangi bir hastanede 1 yıl süresince çalışacak öğrencilere denmektedir.
İNTÖRN KİME DENİR?
İntörn unvanı, Tıp fakültesinde okuyan 6. sınıf öğrencilerine verilen bir unvandır. Hastanede birçok görevlerde bulunacak öğrencilere, bu unvanın verilmesi zorunludur. Tıp fakültesinden mezun olan ve Türkiye'nin her bölgesinde yer alabilecek olan Pratisyen Hekim adaylarının eğitim süresini tamamlaması için gerekli eğitimdir.
İntörn hekim adaylarının büyük stajlar olarak aldığı eğitimler, dahiliye, pediatri, Kadın ve Doğum ve de genel cerrah bölümünde çalışabilmektedirler. En önemli faktör Acil Tıp bölümünde çalışma imkanı sunar. Süresi tıp fakültelerinde değişkenlik gösterebilir. 1 ya da 2 ay acil servislerde eğitim almaktadırlar.
İNTÖRN DOKTOR VE HEMŞİRE NE İŞ YAPAR?
Hastaları muayene etmek veya muayene sırasında yapılan işlemi hastanın yanında izlemek,
Hastalara sonda takmak,
Ameliyathane kontrolü,
Hastaların aldığı ilaç ve tedavi sürecinin kontrolü,
Hastaların dosyalarını hazırlamak,
Haftanın 1 ya da 2 günü hastanede nöbet tutulması,
Muayene ve ameliyathane gibi yerlerde kullanılan cerrahi malzemeleri, sterilizasyon bölümüne götürmek, klinik uygulamalarının yapıldığı ya da yapılmadığını kontrol eder. Yapılmayan klinik işlemlerini not alıp başhekime bildirir. Hemşire ve doktor adaylarının birbirleri arasında görev dağılımı yaparak bu süreci geçmesi gerekir.
- 'Annem Ankara' seyirciyle buluştu! Duygusal sahneleri ile izleyenleri derinden etkiledi
- Masterchef'te eleme adayı belli oldu! Yarışmada talihsiz olay
- Icardi, Wanda Nara'ya "Beni taciz etti" dedi! Paylaşımı hemen sildi
- Dilan ve Engin Polat'a dava açan savcının tayini çıktı!
- Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can 24 yaşına girdi!