KIRŞEHİR HARİTASI: Kırşehir ilçeleri nelerdir? Kırşehir hangi bölgede yer alır?
Harita konumu üzerinden ele alındığı zaman Kırşehir İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Anadolu'nun tam orta bölümünde bulunduğunu söylemek mümkündür. Kırşehir Haritası: Kırşehir ilçeleri nelerdir? Kırşehir hangi bölgede yer alır? Kırşehir hakkında merak edilen tüm detaylar.
Çevresinde birçok farklı komşu şehri olması ile beraber Kırşehir İç Anadolu Bölgesi'nin önemli illeri arasında gelmektedir. Bu kapsamda Yozgat ve Nevşehir ile beraber Kırıkkale ve Aksaray şehirlerine komşudur. Toplamda ise merkez ile birlikte 7 tane ilçeye sahiptir.
KIRŞEHİR HARİTASI: KIRŞEHİR İLÇELERİ NELERDİR?
Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Kırşehir öne çıkar. Anadolu'nun göbeğinde yer alan şehir aynı zamanda toplamda 7 tane ilçeye sahiptir. Bu ilçelerden bir tanesi ise merkez olarak ifade edilir.
- Kırşehir merkez
- Akçakent
- Akpınar
- Boztepe
- Çiçekdağı
- Kaman
- Mucur
Bu şekilde yukarıda öne çıkan ilçeleri doğrultusunda farklı nüfus ve yüzölçümüne sahip olduğuna eklemek gerekir. Kırşehir merkez ile birlikte toplamda 6 tane ilçeye sahiptir. Bu ilçeler merkezin etrafında toplanmış şekilde değişik özelliklere sahip olarak öne çıkar.
KIRŞEHİR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?
Kırşehir bulunduğu bölge itibariyle hem turizm hem de üretim noktasında önemli şehirlerden biridir. Çevresindeki pek çok farklı şehir ile birlikte komşuluk üzerinden bir geçiş noktası olarak da öne çıkar. Bölgeler açısından ise İç Anadolu Bölgesi'nde kaldığını söylemek mümkündür.
Diğer yandan hem ülke adına hem de ihracat noktasında pek çok açıdan önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Kırşehir ayrıca İç Anadolu Bölgesi'nin sert havasını en iyi şekilde yansıtan iller içerisinde bulunmaktadır. Bölge olarak Ankara'ya da yakın olduğu için önemli bir şehirdir.
KIRŞEHİR EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?
Kırşehir ilinin ekonomik açıdan birçok farklı faaliyet gösterdiğini söylemek mümkün. Özellikle başkent Ankara'ya yakın olması ile birlikte sanayi ve tarım ile hayvancılık noktasında ön plana çıkar. Her ne kadar sanayi açısından henüz az gelişmiş bir şehir olsa bile, hayvancılık ve tarım gelişmiştir. Bu kapsamda şehrin %80 kadarı tarım, hayvancılık, ormancılık ve balıkçılık üzerine geçim kaynağı elde eder.
Sanayi sektöründe uğraşan yüzde sayısı ise %7 olarak ön plana çıkmaktadır. Ancak her geçen zaman bu konuda gelişim gösteren ve büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu söylemek gerekir. Başkent Ankara başta olmak üzere pek çok farklı şehre tarım ve hayvancılık sağlayan önemli şehirlerden biri olarak ön plana çıkar.