MANİSA HARİTASI: Manisa ilçeleri nelerdir? Manisa hangi bölgede yer alır?
Manisa şehri Türkiye'nin en kalabalık 14. şehri olarak öne çıkar. Aynı zamanda şehir Ege Bölgesi'nde yer alır. Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Anadolu yarımadasının batısında kalmaktadır. Manisa Haritası: Manisa ilçeleri nelerdir? Manisa hangi bölgede yer alır? Manisa hakkında merak edilen tüm detaylar.
Yaklaşık olarak 2000 yıllık bir tarihe sahip olarak yerleşim üzerinden Manisa şehri öne çıkar. Bu kapsamda pek çok önemli uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Manisa, Osmanlı İmparatorluğu'nun da önemli sancaklarından biriydi. Toplamda 17 tane ilçesi olması ile birlikte en fazla ilçesi bulunan şehirlerden biridir.
MANİSA HARİTASI: MANİSA İLÇELERİ NELERDİR?
Manisa 17 tane ilçesi ile beraber Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde yer alır. Bunlardan iki tanesi merkez ilçe olarak öne çıkarken diğer ilçeler bu merkezin etrafında toplanmıştır.
- Şehzadeler merkez ilçe
- Yunusemre merkez ilçe
- Ahmetli
- Akhisar
- Alaşehir
- Demirci
- Gölmarmara
- Gördes
- Kırkağaç
- Köprübaşı
- Kula
- Salihli
- Sarıgöl
- Saruhanlı
- Selendi
- Soma
- Turgutlu
Yukarıda verilen ilçeleri kapsamında Manisa şehri Ege Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Bu ilçelerin yüz ölçümleri ile birlikte nüfus oranları değişkenlik gösterir.
MANİSA HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?
Manisa Ege Bölgesi'nde yer alan Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde gelir. Özellikle hayvancılık ve tarım ile beraber sanayi Kollarında Her geçen gün gelişmeyi gösteren bir şehirdir. Ege Bölgesi'nde yer almasının yanı sıra Ege Denizi'ne kıyısı olmayan bir şehirdir.
Ege Denizi ile Manisa sınır çizgisi arasında İzmir'in ilçeleri yer almaktadır. Diğer yandan Balıkesir, İzmir, Kütahya ve Aydın ile Uşak ve Denizli şehirlerine komşu olduğunu söylemek mümkün. Oldukça fazla sayıda şehre komşu olduğu için de önemli bir geçiş noktası olarak ele alınır.
MANİSA ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?
Manisa şehrinin ekonomisi önemli oranda tarım ile birlikte sanayiye dayanmaktadır. Bu bağlamda Gayri safi milli hasılatı %35 kadarı tarıma dayalıdır. %30 kadarı ise sanayi alanında hizmet veren ve faaliyet gösteren Fabrikalar kapsamında öne çıkar. Genelde faal nüfusun %75 kadarı tarım ve ormancılık üzerinden geçimini sağlar.
Yaklaşık olarak %10 Kadar nüfus ise sanayi alanında çalışmaktadır. Bu yönleri üzerinden her geçen zaman daha da gelişim gösteren şeyleri içerisinde bulunmaktadır. Çünkü Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir'e yakınlığı ile birlikte sanayi alanında da önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Türkiye'nin dört bir tarafına üretim sağlarken ihracat da gerçekleştirir.
- Öykü Gürman'dan kardeşiyle ilgili iddialara cevap! 'Aldırış etmeyin'
- İpler tamamen koptu! Torreira son hamlesiyle adeta iddiayı doğruladı
- Yasemin Özilhan karnabaharlı smoothie yaptı! Demet Akalın'dan yorum gecikmedi
- Yoğun bakımda tedavi görüyor! Ferdi Tayfur'un son hali korkuttu
- Ankaralı Turgut'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı