Peeling nedir, ne işe yarar? Peeling nasıl uygulanır?
Cilt bakımı günümüzde kadınların oldukça ilgi duydukları ve zaman ayırdıkları bir konudur. Bu konuyla ilgili çeşitli bakım teknikleri bulunmaktadır. Peeling de bu teknikler arasında başvurulan bir tekniktir ve pek çok kişi tarafından Peeling nedir, ne işe yarar? Peeling nasıl uygulanır? Peeling hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
Peeling, cansız hücrelerin ciltten ayrıştırılmasına dayanan bir cilt temizleme metodudur. Peeling birçok farklı şekilde uygulanabilir ve uygulandığı şekle göre farklı isimler alır.
PEELİNG NEDİR VE NE İŞE YARAR?
Cilt, günlük zamanın akışı içerisinde kapalı kıyafetler içerisinde kalma, yeterince neme ulaşamama, vücudun susuz kalması gibi etkenlerden dolayı kuruyabilir. Kuruyan cildin üzerinde cansız deri birikir ve cilt bu cansız derilerin etkisiyle pürüzsüzlüğünü yitirir.
Cilde rutin olarak peeling uygulamak, pürüzsüz bir cilde kavuşmanın en kolay yoludur. Peeling uygulaması ile cilt, cilt yüzeyinde oluşan ölü derilerden temizlenir, nemlenir ve daha yumuşak bir hale gelir. Gözeneklerin açılmasıyla birlikte cilt daha rahat nefes almaya başlar ve bunun neticesinde cilt daha parlakve sağlıklı bir görünüme kavuşur.
Özellikle kış aylarında en uzun süre kapalı kalan bölgeler olan kollar, bacaklar, ve ayaklara rutin olarak peeling uygulayarak cildi rahatlatmak son derece önemlidir.
PEELİNG NASIL UYGULANIR?
Peeling uygulanırken, kullanılan peeling sürüldükten sonra cilt üzerinde bekletilmek yerine 3-5 dakika boyunca dairesel hareketler ile cilde masaj yaparak uygulanmalıdır. Aynı bölgeye peelingi uygulayarak uzun süre tutmaktansa 3-5 dakikalık masajlı bir uygulamanın ardından peeling ılık suyla uygulandığı yüzeyden temizlenmelidir.
EVDE PEELİNG NASIL HAZIRLANIR?
Evde peeling hazırlamak ve uygulamak oldukça basittir. Cildi cansız deri birikintilerinden arındıracak sert partiküllü maddeleri ve nemlendiricileri karıştırarak evde peeling hazırlanabilmektedir. Evde peeling hazırlamak ve uygulamak için ihtiyaç duyulanlar bunlardan ibarettir. Özellikle pürüzlü ve pütürlü dokusu sayesinde Türk kahvesi evde hazırlanan peelinglerde en çok kullanılan doğal malzemeler arasında yer alır.
Her mutfakta bulunan ve peeling hazırlarken kullanabilecek sert ve partiküllü içeriklere örnek vermek gerekirse;
Filtre kahve veya çekilmiş Türk kahvesi, Himalaya tuzu, çekilmiş pirinç, karbonat, esmer şeker gibi malzemeler uygun olacaktır.
Yine her mutfakta bulunan ve peeling hazırlarken kullanılabilecek nemlendirici içeriklere örnek vermek gerekirse,
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, aloa vera ve bal bu ürünler arasında ilk akla gelenler olacaktır.
Peelingin bu malzemelerle hazırlanmasının ardından ılık suyla alınan bir duşta iyice yumuşayan cilde dairesel hareketler eşliğinde nazikçe baskı uygulayarak peeling ilgili yüzeye uygulanabilir ve 3-5 dakika kadar masaj yapılmasının ardından bolca ılık su ile peeling uygulanan yüzey iyice durulanabilir.
PEELİNG NE ZAMAN UYGULANMALIDIR?
Peeling uygulamasında aşırı davranılması üst cilt katmanında tahribat yaratarak tahrişe neden olabilir. Böyle olması durumunda cilt kuruyacaktır ve kuruyan cilde yağ bezelerinin gönderdiği bir salgı olan sebum daha fazla gönderilir ve ardından cilt yağlanabilir. Peeling uygulama sıklığı uygulanacak olan cildin tipine göre ayarlamak gereklidir.
Daha hassas olan ciltler için haftada bir yapılacak uygulama yeterli olacakken, daha yağlı veya karma ciltler hafta iki kez uygulayabilir. Özet olarak, cildin kuruduğunun hissedildiği, pullanma ve pullanmaya bağlı dökülme yaşandığının görüldüğü zamanlarda cilde peeling uygulaması yapılabilir.
- Masterchef'te ilk 6'ya giren dördüncü isim belli oldu
- Estetik ameliyatı olan fenomen Neşe Özkan hayatını kaybetti! Ailesinin iddiaları şaşkına çevirdi
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Londra'da tatil yapan çiftten romantik pozlar
- Trafik kazasında ölümden dönmüştü! Bebeğinin son durumunu açıkladı
- La Casa de Papel'in yıldızı Türkiye'de! 'Her geldiğimde daha çok etkileniyorum'