Pratik BilgilerSavaş zıt anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Savaş zıt anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Savaş zıt anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Savaş sözcüğünün günlük yaşamda sıkça karşımıza çıktığını söylemek doğru olur. Zaten bu sözcük farklı diller içerisinde de popüler olan bir kelimedir. Savaş sözcüğünün zıttı ise barış şeklindedir. Savaş sözcüğünün karşıtı denildiğinde barış kelimesi akla hemen gelir. Sizler için Savaş zıt anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zıt anlamlı olarak bilinen sözcüklerin sayısı oldukça çoktur. Bundan dolayı bir sözcüğün karşıtını kolayca bulmak mümkündür. Zaten çoğu sözcüğün popüler şekilde kullanıldığı bilinir. Bu sayede bir sözcüğe zıt anlam veren başka bir kelime bulma şansı vardır. Savaş sözcüğü de barış kelimesiyle zıt olarak anılır.

Haberin Devamı

SAVAŞ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Savaş, birçok farklı nedene bağlı olarak yapılan mücadele şeklinde tanımlanır. Sözcüğün yakın anlamlıları olduğu gibi zıttı olduğu da bilinmektedir. Bazı kelimelerde tek bir zıt kelime bulunurken bazılarında ise daha çok bulmak mümkündür. Savaş için bir adet zıt anlamlı sözcük vardır. Bu sözcüğün barış kelimesi olduğunu söyleyebiliriz.

SAVAŞ KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Karşıt anlamlar sahip oldukları yapıya göre zıtlık içerirler. Yani bir sözcük girdiği cümleye normal olarak açık anlam katar. Bu anlamı değiştirmek için karşıt anlamlı bir sözcük bulmak lazımdır. Buda savaş sözcüğü için barış şeklindedir.

Örnek Cümleler:

- İki ülke arasında uzun sürecek gibi görünen büyük bir savaş başladı.

- İki ülke arasında barış antlaşması yapılarak dostluk sağlandı.

Haberin Devamı

- Çok büyük bir savaşın başlayacağı şeklinde yorumlar yapılıyor.

- Bu barış uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

- Futbol maçında adeta bir savaş alanı var gibiydi.

- Kavga eden taraftarlar birbirlerinden özür dileyerek barış yaptılar.

 Cümlelerde ortaya çıkan anlamlar zıtlığa göre birbirinden farklıdırlar. Bu da zıt anlamlı sözcükler için bilinen bir özellik olarak dikkat çekmektedir.