Sukulent çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sukulent çiçeği hikayesi nedir?
Son zamanların en popüler bitkilerinden birisi olan sukulent, birbirinden farklı cinsleriyle bulundukları mekana şıklık katıyor. Peki, sukulent çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sukulent çiçeği hikayesi nedir?
Bakması kolay ve keyifli bitkilerden birisi olan sukulent, birçok farklı cinsi bulunan bir bitki. Peki, sukulent çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sukulent çiçeği hikayesi nedir?
SUKULENT ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?
Kaktüs familyasına ait bir bitki olan sukulent; teraslarda, dikey veya kaya bahçe diye tabir edilen alanlarda kolaylıkla yetişebilir. Farklı renkte ve büyüklükte yapraklara sahiptir ve su tutma kabiliyeti sayesinde uzun süre susuz yaşayabilme potansiyeli taşır.Sukulent saksıda kolayca yetişebilir. Değişik renkleri olan bitki çok sayıda ya da tek tek dikilerek evlere hoş bir hava katar. Sukulent bakımı zahmet gerektirmeyen bir bitki olduğu için her yerde ve her koşulda büyüyebilir ve şık bir dekoratif bitki olma özelliği ile mekana derinlik katar.
Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur. Bahçe ortamında ve saksıda yetişen bitki, direkt güneş ışığına ihtiyaç duymayan bir yapıya sahiptir. Güneş ışığı altında sararma ihtimali artan çiçek, bunun yerine aydınlık veya yarı aydınlık ortamlara yerleştirilmelidir. Böyle ortamlarda daha yeşil ve güzel görünebilir. Fazla sulandığı zaman çürüyebilen bitki, sadece yapraklarının ıslatılmasıyla bile su ihtiyacını giderebilir.
SUKULENT ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?
Bilinen bir hikayesi yoktur.