Pratik BilgilerTabi nasıl yazılır? Tabii ve tabi farkları nelerdir?

Tabi nasıl yazılır? Tabii ve tabi farkları nelerdir?

Paylaş
Tabi nasıl yazılır? Tabii ve tabi farkları nelerdir?

Tabi kelimesinin yazımı birçok kişi tarafından merak edilmekte ve internet üzerinden araştırılmaktadır. Genelde bu kelime tabi ya da tabii olarak iki farklı şekilde yazılır ve hangisinin doğru olduğu merak edilir. Tabi kelimesinin doğru yazımı iki i ile olur ve tabii şeklindedir. Tabi nasıl yazılır ve tabi ile tabii arasındaki fark nelerdir posta.com.tr okurları için ayrıntıları ile derledik.

Tabi ve tabii farklı kelimelerdir ve anlamları da vardır. Tabi, kelime olarak kullanıldığı zaman tabii şeklinde yazılmalıdır.

Haberin Devamı

TABİ NASIL YAZILIR?

Tabi kelimesi genelde birçok kişi tarafından yanlış yazılır ve bu nedenle de doğrusu merak edilir. Yazımının bilinmediği ve kafa karıştırıcı olan kelimelerin TDK üzerinden nasıl yazıldığını öğrenmek mümkündür. Türk Dil Kurumundaki bilgiye göre tabi kelimesi tabii olarak yazılmalıdır. Tabi kelimesi eğer tabi olarak yazılırsa yanlış yazılmış olur ve burada yazım yanlışı yapılmış olur. Eğer tabi kelime olarak kullanılacaksa bunun mutlaka tabii şeklinde yazılması gerekir.

Tabi genelde bağlı ya da ilişkili anlamında kullanılır. Eğer tabii olarak kullanılırsa bunun TDK sözlükteki anlamı da doğada olan, olağan, saf, doğal, katıksız ya da doğal olarak anlamlarına gelir. Tabi ve tabii iki farklı kelimedir ve bu nedenle de hangisinin kullanılmak istendiğine dikkat edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

TABİİ VE TABİ FARKLARI NELERDİR?

Tabii ve tabi kelimeleri iki farklı kelimedir ve bu nedenle anlamları da farklıdır.

Tabi kelimesi genellikle ilgili ya da alakalı anlamlarında kullanılır.

Tabi ayrıca bağlı ya da ilişkili anlamlarına da gelir.

Tabii kelimesi de farklıdır ve bu kelime Türk Dil Kurumundaki anlamına göre yapmacık olmayan, işin gereği olarak, yapmacık olmayan, mantığa düzgün olan veya doğada olan, doğada bulunan demektir. Tabi ve tabii kelimeleri her ne kadar karıştırılsalar da doğrusunu internetten öğrenmek mümkündür.

Anlamına uygun cümlede kullanılması halinde doğru kelime seçimi yapılmış olur. Çok fazla kelime ve birbirine benzeyen sözcükler olduğu için Türkçede birçok kelime birbiri ile karıştırılır. Tabi ve tabii de yazımı ve anlamı en çok karıştırılan kelimelerdendir. İki kelime de kullanım alanı geniş olmasından dolayı sıkça kullanılır ve bu nedenle de doğru kullanılması gerekebilir. Eğer yazımı konusunda tereddüt ettiğiniz bir sözcük olursa TDK sözlükten ya da internetten bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

TABİİ İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Bir milletin kendi öz varlığını müdafaa etmesinden pek tabii ne olabilir ki?
  • İnsanlar son dönemde tabii olan ürünlere karşı ayrı bir algı içindeler.
  • İnsan sağlığı için beslenme çok önemli bir yere sahiptir ve bunun için de tabii ürünler tüketmek gerekir.
  • Tabii kaynakları bulabilmek artık o kadar zor ki hiçbir zaman emin olamıyoruz
  • Bütün olanlar onlara tabii geldiği için hiçbir şeye tepki göstermiyorlar.
  • Ödevim için bütün tabii besinleri araştırmam ve tek tek yazmam gerekiyor.