Tahsis numarası nedir, ne işe yarar? Emekli tahsis numarası nasıl öğrenilir?
Tahsis, sıklıkla emeklilik işleri uğraşan kişilerin kullandığı bir kelimedir. Bu bakımdan tahsis kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre kullanabilirsiniz. Sizin için tahsis ne demek? Tahsis kelimesi ne anlama gelir sizler için detayları ile derledik.
Tahsis, kelimesi Arapça dilinden Türkçe diline nail olmuş bir kelimedir. Tahsis kelimesinin anlamı ise bir şeyi bir kimseye ya da bir yere ayırmak anlamına gelmektedir.
TAHSİS NUMARASI NEDİR, NE İŞE YARAR?
Tahsis numarası, emekli olacak adayların için gerekli ve önem taşıyan bir konudur. Emekli olacak ve olmuş vatandaşlara emekli tahsis numarasının son rakamlarına göre emekli maaşları hangi gün yatacak bilgisine sahip olmaktadırlar. Sosyal güvenlik kurumu tarafından emekli olmuş ve emekli maaşı bağlananlar, bu numara sayesinde bütün işlerini halletmektedir.
E-devlet üzerinden sorgulanmakta olan tahsis numarası, emekli maaşının ne zaman yatacağını ya da bayram vb. ikramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda vatandaşa bilgi vermektedir. Tahsis numaraları her emekliye göre ayrı ayrı tanımlanmaktadır.
Sadece emeklilik işlemlerinde değil, tahsis numarasını sigortalı olarak vefat etmiş bir kişinin 18 yaşından büyük hak sahiplerine maaş bağlanması, evlenme ve cenaze yardım taleplerinde de kullanılmaktadır.
EMEKLİ TAHSİS NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?
E-devlet üzerinden birçok işlem yapabildiğiniz gibi hiçbir yere gitmeden cep telefonunuzdan tahsis numaranızı öğrenmeniz mümkün. E-devlet sistemine kimlik katınız ve e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra SGK işlem sayfasına tıklamanız gerekir. Bu sayfada karşınıza emeklilik işlemleri çıkacak onu seçmelisiniz. Daha sonra dosya ya da evrak takip numaraları üzerinden emeklilik tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
EMEKLİLERE TAHSİS NUMARASI KAÇ HANEDEN OLUŞUR?
Emeklilik tahsis numaraları genel olarak 4 haneden oluşmaktadır. Ve son rakamına göre de emekli maaşını hangi gün alabileceği öğrenilmektedir. Tahsis numarasının son rakamlarına göre ödemelerin günleri;
- Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar, her ayın 17'sinde,
- Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlar, her ayın 18'inde,
- Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlar, her ayın 19'unda,
- Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlar, her ayın 20'sinde,
- Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlar, her ayın 21'inde,
- Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlar, her ayın 22'sinde,
- Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlar, her ayın 23'ünde,
- Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlar, her ayın 24'ünde,
- Tahsis numarasının sonra rakamı 2 olanlar, her ayın 25'inde,
- Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlar, her ayın 26'sında emekli maaşlarını almaktadır.
SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emekli maaşları hafta sonlarına denk gelse bile o gün maaşları banka hesaplarından temin edebilmektedirler.
- Hadise'den olay dans! Merdivenlere yattı
- Ferdi Tayfur hastaneye kaldırıldı! İşte ilk görüntü
- Lindsay Lohan'ın değişen hayatı! Bir zamanların çocuk yıldızı artık mutlu bir anne…
- Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmesi! Jülide Kural açıkladı
- Dünyaca ünlü müzisyen hayranlarını endişelendirdi! Hastalığını ilk kez açıkladı