YaşamSağlıklı fast food

Sağlıklı fast food

Paylaş
Sağlıklı fast food

Medyada yeni bir diyet ya da beslenme önerisiyle karşılaşmadan gün geçirmez olduk. Şifalı bitkiler, diyet yemekler, diyet bisküviler, yapay tatlandırıcılar... Kepekli tost, ton balıklı yeşil salata, yeşil elma 'diyet' denince ilk aklımıza gelenler.

“Sağlıklı zayıflama yeşil salata ve kepekli tostla olmaz. Herkesin lezzetli şeyler yemeye hakkı var” diyen Dr. Ender Saraç, aşçı Başak Sanaç ile İstanbul-1. Levent’te bir lokanta açtı: ‘Ender Saraç’la Kür Sağlıklı Fast Food.’ Sabah 08.00’de kahvaltıyla açılan lokanta 22.00’de yemekle kapanıyor. Açık mutfakta yemeklerin nasıl yapıldığını görüyorsunuz.

Maya yok, mevsim sebzeleri kullanılıyor

Kür’de her şey mayasız yapılıyor, beyaz un ve beyaz şeker kullanılmıyor. Şeker şart ise pekmez devreye giriyor. Sebze-meyve turfanda. Asitli, şekerli meşrubat satılmıyor. Meyve suyu var, o da cam süzgeçte sıkılıyor. Yemeklere gelince; mor sebzelerden yapılan antioksidan çorba, lahana çorbası, sağlıklı hamburger, keçi peynirli tam buğday unundan pizza, mayasız poğaça, lorlu sebzeli köfte, kuru fasulye ve pilavın kara lahana yaprağına sarılmasıyla yapılan Türk usulü sushi, sarı mercimek yatağında somon köfte, sağlıklı kebap, mayasız ekmekten tost... Tatlı olarak da cheesecake ve cupcake...

Yemeklerin yanında kalori değerleri, içerdiği protein ve karbonhidrat miktarı yazılı. Yani kalın hamurlu pizzalar, yağda kızartılmış hamburger ve kebaplarla da fast food yiyebiliyorsunuz. Kür çok yakında ev ve iş yerlerine servise başlayacak. Diyet yapanlar için de özel servis olacak; siz listenizi vereceksiniz, onlar size gün boyunca, ara öğünleriniz de dahil, yiyecek gönderecekler.

Sarı mercimek yatağında somon köfte


Kür Sağlıklı Fast Food’un lezzetli tarifi: Bir porsiyon somon filetoyu bıçakla kıyma yapın. Soğan, dereotu ve maydanozu ince doğrayıp ekleyin. Kimyon, karabiber, Himalaya tuzu, biraz dağ kekiği ve kişnişle yoğurun. Köfte şekli verin, 170 derecelik fırında 12 dakika pişirin. Soğan, sarımsak ve sarı mercimeği az suyla kaynatın. Biraz bulgur ekleyerek pişirin. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra blender’dan geçirerek püre yapın.

( 04.02.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı