Şeftalili ters yüz kek tarifi
Zeynep Tekin'den yazın en güzel meyvesi şeftali ile hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif...
Yaz meyvelerinin en lezzetlisi şeftali ile masalarınızda şölen yaşatmaya ne dersiniz? Hem kolay hazırlanışı hem de leziz görüntüsüyle misafirlerinizin beğenisini toplayacak ''Şeftalili Ters Yüz Kek'' tarifi...
Malzemeler:
15 adet hurma 2 adet şeftali 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı 1,5 su bardağı yulaf ezmesi 5 yemek kaşığı fındık unu 1,5 çay bardağı kuru dut 1 tepeleme çay kaşığı karbonat (birkaç damla limon ile) Tarçın
Yapılışı:
15 adet hurma 1 saat sıcak suda bekletilir, kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderda püre haline getirilir.
3 adet yumurta mikser ile 3-5 dakika çırpılıp köpürmesi sağlanır.
İçerisine hurma püresi, yoğurt ve yağ eklenerek homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
Yulaf ezmesi ve kuru dut blenderda çekilerek un haline getirilir.
Bir kapta yulaf, dut ve fındık unu iyice karıştırılır, sıvı karışımın içerisine eklenir.
Tüm karışım spatula ile karıştırılır. En son birkaç damla limon ile karıştırılan karbonat eklenir.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir. Şeftaliler ince inde doğranır, peçete ile fazla suyu alınır ve kek kalıbının tabanına dizilir.
Şeftalilerin üzerine kek karışımı dökülür ve 170 derecede fanlı ayardaki fırında yaklaşık 35-40 dakika pişene kadar bekletilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra ters yüz edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Afiyet olsun...
- Miss Universe Türkiye Temsilcisi Ayliz Duman'dan photoshop itirafı!
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı
- Engin Altan Düzyatan özel hayatıyla ilgili açıklama yaptı: Aşk kısa süreli bir şey
- 'Türkiye'nin en seksi kadını' seçilen Zeynep Bastık'tan açıklama
- 'Annem Ankara' yüreklere dokundu