Gümüşhane haritası: Gümüşhane ilçeleri nelerdir? Gümüşhane hangi bölgede yer alır?
Gümüşhane Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehir olarak ön plana çıkar. Karasal iklime sahip olması ile beraber pek çok tarımsal alan konusunda önemlidir. Gümüşhane Haritası: Gümüşhane ilçeleri nelerdir? Gümüşhane hangi bölgede yer alır? Sizler için ayrıntıları ile derledik.
Toplamda 1 İlçe merkezi olması ile beraber 6 tane ilçeye sahip olan Gümüşhane, Karadeniz bölgesinde yer almaktadır.
Karadeniz bölgesinde olmasına rağmen karasal bir iklime sahip olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü Doğu Anadolu Bölgesi ile birlikte Karadeniz Bölgesi'nde bir geçiş noktası olarak ön plana çıkar.
GÜMÜŞHANE HARİTASI: GÜMÜŞHANE İLÇELERİ NELERDİR?
Gümüşhane toplamda 6 tane ilçesi ile birlikte Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Bu ilçeler merkezin yanında farklı biçimlerde dağınık şekilde dağılmıştır.
- Gümüşhane il merkezi
- Kelkit
- Köse
- Kürtün
- Şiran
- Torul
Bu şekilde yukarıda öne çıkan farklı ilçeleri kapsamında Gümüşhane şehri ifade edilir. Her bir ilçe farklı nüfus ile beraber aynı zamanda yüzölçümüne sahiptir. Bazıları Karadeniz iklimi bazıları ise Doğu Anadolu iklimine sahip olarak etki gösterir. Aynı zamanda pek çok açıdan önemli bir şehir olduğunu ifade etmek mümkündür. Hem bir geçiş noktası hem de ticari ve tarım noktasında da öne çıkar.
GÜMÜŞHANE HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?
Gümüşhane Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Ancak aynı zamanda Doğu Anadolu bölgesine yakınlığı ile bilinen bir şehir olduğunu söylemek mümkün. O yüzden bölgesel olarak daha çok karasal iklime sahiptir. Yani yazları kurak ve sıcak kışları ise sert ve soğuk şekilde geçer.
Diğer yandan değişik ilçeleri ile beraber toplamda 6 tane ilçeye sahiptir. Üstelik Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında bir geçiş noktası olduğunu söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı bölgesel açıdan merkezi bir etkiye sahiptir.
GÜMÜŞHANE ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?
Gümüşhane şehri ağırlıklı olarak hizmet sektörü ile beraber ticaret sektörü üzerinden ekonomik faaliyetlerini yürütür.
Özellikle tarımsal açıdan alanlar kısıtlı olduğu için bu sektörün çok fazla gelişmediğini ifade etmek gerekir. Sadece kısıtlı alanlarda geçmişten beri devam eden meyve yetiştiriciliği mevcuttur. Zira hem olan hem de vadilerin az olması ile beraber tarımın çok fazla gelişmediğini söylemek gerekir.
Diğer yandan farklı sektör ve sanayi alanlarıyla berber hizmet sektörü doğrultusunda halkın geçimini sağladığına eklemek gerekir. Tabii Doğu Anadolu ve Karadeniz arasında bir geçiş alanı olduğu için bu yönden önemli bir ekonomik faaliyet sağlar.
- Bergüzar Korel'e yapay zekalı sürpriz!
- Zara'dan çarpıcı açıklamalar! 'O rollerin çoğu bana teklif edildi'
- Şükran Ovalı'dan oyunculuğu deneyen eşine övgüler!
- Mehmet Günsür'ün babalık savaşı! 'Hikayenin gerçekliği beni çok etkiledi'
- Ünlü çift arasında sular durulmuyor! Mauro Icardi'nin menajerinden Wanda Nara için olay sözler