Lübnan nerede, haritası ve komşuları! Lübnan bayrağı, para birimi... Lübnan gezilecek yerler!
Asya kıtasında bulunan Lübnan'ın Akdeniz'e kıyısı bulunmaktadır. 22 Kasım 1943 tarihinde Fransa'dan ayrılmış olan Lübnan aynı sene bağımsızlığını ilan etmiştir. Lübnan'da gelişmiş sektörler arasında kimya, tarım ve bankacılık sektörleri vardır. Lübnan nerede, bayrağı nasıldır, gezilecek yerleri nelerdir detayları ile derledik.
Lübnan, Asya kıtasında yer alan Orta Doğu ülkelerinden biridir. Güneyinde Ürdün bulunan Lübnan'ın Suriye ve İsrail ile de kara sınırı bulunmaktadır.
LÜBNAN NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI
Lübnan, Asya kıtasında yer almaktadır. Orta Doğu ülkelerinden biri olan Lübnan İsrail ve Suriye ile de sınırları olan bir ülkedir. Türkiye ile Lübnan arasında 874,4 kilometre vardır. Ülkenin güneyinde Ürdün bulunmaktadır.
Net olmasa da Lübnan'ın nüfusunun ortalama 6.825,445 olduğu bilinmektedir. Ülkedeki nüfusun çoğu Araplardan oluşurken Filistinliler, Ermeniler ve Suriyeliler de ülkede oldukça fazla sayıya sahiptir. Şehrin batısında daha çok Müslümanlar yaşarken doğusunda Hıristiyan Ermeniler yaşamaktadır.
Lübnan'da resmi ile olarak Arapça kullanılmaktadır. İngilizce ve Fransızca da ülkede konuşulan diller arasındadır. En gelişmiş ve büyük şehirleri arasında Beyrut, Tripoli, Sidon ve Biblos şehirleridir.
LÜBNAN BAYRAĞI, PARA BİRİMİ
Lübnan bayrağı beyaz, kırmızı ve yeşil renklerden oluşmaktadır. Bayrağın ortasındaki sedir ağacı ülkenin ulusal simgesidir. Lübnan'da para biri olarak Lübnan lirası kullanılır. Lübnan Merkez bankası tarafından çıkarılan Lübnan lirasının alt birimi de ülkemizdeki gibi kuruş olarak bilinir.
LÜBNAN GEZİLECEK YERLER
Baalbek: Ülkenin doğusunda ve Beka vadisinde bulunan Baalbek tapınak şehrinin geçmişinin 5000 yıl öncesine dayandığı düşünülmektedir. Tarihsel süreçte Yunanlılar, Fenikeliler ve Romalılar tarafından kutsal görülen bu şehirde farklı tanrılara adınmış olan birçok tapınağı görmek mümkündür.
Beyrut Ulusal Müzesi: 1. dünya savaşından sonra bir araya getirilmiş olan arkeolojik eserler Beyrut ulusal müzesinde sergilenmektedir. Ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Beyrut ulusal müzesi 1942 yılında açılmıştır ve Beyrut'ta yer almaktadır.
Roma Hamamı Kalıntıları: Beyrut'ta bulunan Roma hamamı kalıntıları en çok arkeolojik gezilere merakı olan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Romalılar döneminden günümüze kadar gelen kalıntıları görmek isteyenlerin bu arkeolojik yeri ziyaret etmeleri önerilmektedir.
El Ömer Camii: Eski bir haçlı kilisesi olarak da bilinen El Ömer camii günümüzdeki en değerli İslam mimarisi örneklerindendir. Beyrut şehrinde bulunan ve mimarisi ile birçok kişinin ilgisini çeken bu camiinin geçmişi 12. yüzyıla kadar gitmektedir.
Nicolas İbrahim Sursock Müzesi: Beyrut'ta bulunan bu müze eski bir konaktır. Lübnanlı bir koleksiyoncu olan Nicolas Sursock'un müze yapılması için bağışladığı bir yerdir.
- New York'ta Serenay Sarıkaya rüzgarı! Gala tarzı görenleri ikiye böldü
- Kaptanlık yarışında profiterol mücadelesi: MasterChef'te Nigar-Hakan gerilimi devam ediyor
- Eski Victoria's Secret meleği 44 yaşında anne olacak! Uğruna yuvasını yıktığı sevgilisinden hamile
- Oscar ödüllü oyuncu İstanbul'da! Taksi bulamayınca belediye otobüsüne bindi
- Baba-kız günü!