Tekirdağ haritası: Tekirdağ ilçeleri nelerdir? Tekirdağ hangi bölgede yer alır?
Tekirdağ ili ülkemizin en kalabalık 23. şehri olarak kayıtlarda yer alır. Bununla birlikte, tarihi, ekonomisi ve göz alıcı güzellikteki doğası ile en çok turist alan önemli şehirlerden biridir. Trakya bölgesinin en güzide şehirlerinden biri olan Tekirdağ'ın İstanbul'a kıyısı olması da dikkat çekmektedir. Bu durum Tekirdağ iline karşı merak uyandırmaktadır. Tekirdağ Haritası: Tekirdağ ilçeleri nelerdir? Tekirdağ hangi bölgede yer alır sizler için tüm merak edilenleri derledik.
Tekirdağ ili Marmara Bölgesinin sosyo-ekonomik olarak en gelişmiş illerinden birisidir. İstanbul'a sınır komşusu olması ile de gelişiminde büyük etken bulmuştur. Tekirdağ'ın kuzey tarafında Kırklareli, batı tarafında Edirne bulunur. Güneyinde ise Çanakkale ile komşu olan şehir Marmara Denizine 113 km kıyı uzunluğuna sahiptir.
Tekirdağ Haritası
Türkiye'nin tarihi ve en özel doğal güzelliklerini buluştuğu bir kent olan Tekirdağ, ülkemizin yedi bölgesi arasında yer alan Marmara Bölgesi'nde bulunur. Bu güzide şehir bölgenin Ergene Bölümü'ne dahil olmaktadır.
Tekirdağ'a sınır komşuluğu yapan iller ise; doğuda İstanbul, kuzeyde Kırklareli, batıda Edirne ve güneybatıda Çanakkale'nin bir kısmı yer alır. Bununla birlikte bu ilimizin güneydoğusunun da Marmara Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır.
Tekirdağ'ın İlçeleri Nelerdir?
Tekirdağ'ın sanayi ve ticaret sektöründe en gelişmiş ilçesi Çorlu'dur. Bunun yanı sıra en çok göç alan ve yine en kalabalık ilçesi de Çorlu olarak bilinir. Bunun en büyük sebebi şehir merkezine uzak açılan birçok fabrikanın olmasıdır. Kimya ve gıda başta olmak üzere pek çok alanda üretim gerçekleştiren fabrikaları Çorlu'nun çok sayıda göç almasına zemin hazırlamıştır
Çerkezköy ilçesi, 326 kilometrekarelik bir alana sahiptir. 1970'li yılların başında sanayi dalında gelişim gösteren ilçe 1973 yılında Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile sanayi ve ekonomik alanda kalkınma sağladı.
Şarköy, Tekirdağ ilinin turistik bir ilçesidir. İstanbul ve Çanakkale ile sınır komşusu olan bu ilçe 60 kilometreye yakın sahil şeride sahiptir. Şarköy'ün plajları ise mavi bayraklıdır. İlçede zeytin yetiştiriciliği de oldukça gelişmiştir.
Zeytinyağı bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biridir.
Tekirdağ'ın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Hayrabolu ilçesinde tarım ve hayvancılık gelişmiştir. İlçede yetiştirilen tarım ürünleri mısır, darı, çavdar, pamuk kozası ve de ipek böceğidir.
Tekirdağ iline bağlı olan diğer ilçeler ise Malkara, Saray, Süleymanpaşa, Ergene ve Kapaklı'dır.
Tekirdağ ili, Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde bulunur. Trakya bölgesinde yer alan illerden bir tanesidir. Tekirdağ; doğuda İstanbul, kuzeyde Kırklareli, batıda Edirne, güney-batıda Çanakkale ve güneyde Marmara Denizi ile çevrilidir. Kuzeydoğudan ise Karadeniz 'e 2,5 km’lik bir kıyıya sahip olmaktadır. Ergene Havzasının güney kesiminde yer alan en büyük şehirdir.
- Adını bile bilmediği birine ömrünü adayan bir adam: Eşref geliyor!
- Survivor tanıtımındaki kıyafeti olay oldu! Cevap gecikmedi
- Survivor 2025'te sürpriz isim: MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan gönüllüler kadrosunda
- Konserde ikonik anlar! Rihanna herkesin içinde göğsünü açıp imza attırdı
- Oğuz Peçe'den evlilik hakkında çarpıcı açıklamalar 'Annemin bulduğu kızla evlenirim'