Tatlının şerbetinin şekerlenmemesi için ne yapmak gerekiyor?
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şerbetli tatlı tarifleri de bir bir masaya çıkmaya başladı. Peki, kadınların en büyük uğraşlarından biri şerbetli tatlı yaparken, şerbetin şekerlenmemesi için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte püf noktaları…
Bu yılki Ramazan Ayını da tamamlayıp bayrama kavuşmaya çok az kaldı. Bayramın olmazsa olmazı şerbetli tatlılar için de hazırlıklar başladı.
Bu bayram şerbetli tatlılardan hangisini tercih edeceksiniz bilmiyoruz ama şerbetli tatlıların, şekerlenmemesi dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Çok kolay gibi görünse de tam kıvamında bir tatlı şerbeti hazırlamak özen istiyor. Ancak bu aşamaları uygularsanız şerbetiniz şekerlenmeyecektir.
1. Aşama: Şekeri ve suyu tencereye ekledikten sonra ocağa bırakıp kendi halinde erimesine müsade etmeyin. Şeker iyice eriyene kadar sürekli karıştırın ancak eridikten sonra karıştırma işlemini bırakın.
2. Aşama: Şerbet kaynadıktan sonra 10 dakika boyunca kısık ateşte kıvam alması için bekleyin.
3. Aşama: Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce çeyrek limonun suyunu şerbete ekleyin.
- Somer şef açıkladı: MasterChef'te yüzüne kızgın yağ dökülen Beyza'nın tedavisi sürüyor
- Saba Tümer'in gizemli arkadaşı! Panik yaptı
- Eylül Tumbar: Kimseye ikinci şans verilmemeli
- 'Her ilişki bir noktada çukura saplanır bazıları çukuru aşar bazıları aşamaz'
- Her ilişki bir noktada çukura saplanır bazıları çukuru aşar bazıları aşamaz